Dark Mode Light Mode

Ηλίας Ιωαννίδης: «Να δυναμώσει η πραγματική Αριστερά»

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας κ. Ηλίας Ιωαννίδης συμμετείχε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Στηρίζοντας ενεργά τη συμμαχία του ΜΕΡΑ 25 με τη Λαϊκή Ενότητα.

Μια προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν και άλλες ομάδες ή κόμματα της Αριστεράς. Η αρχή της συνεργασίας έγινε προ έτους, στις εθνικές εκλογές. Η προσπάθεια καταλαβαίνουμε ότι θα συνεχιστεί.

Το κόμμα αυτό έλαβε 2,55% σε πανελλαδικό επίπεδο. Στο Νομό Καβάλας το ποσοστό ήταν ελαφρώς μικρότερο. Στο 1,91%. Το τοπικό ποσοστό αναλύεται: Δήμος Καβάλας 2,1% (πόλη της Καβάλας 2%), Δήμος Θάσου  2,2%, Δήμος Νέστου 1,79% και Δήμος Παγγαίου 1,3%.

Χθες ο κ. Ιωαννίδης σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών, μίλησε για το σκηνικό στην κεντρική πολιτική σκηνή:

«Η προσπάθεια που κάναμε δεν πέτυχε στο να ενωθούν πολλοί. Δεν τα καταφέραμε. Θέλαμε να εκλέξουμε έναν ευρωβουλευτή, δεν τα καταφέραμε. Δεν είναι απογοητευτικό το πανελλαδικό ποσοστό μας, στο 2,55%.

Μας λέει να συνεχίσουμε. Απέναντι σε αυτό που ζούμε, τα πολλά μικρά κόμματα δεν αρκούν. Χρειάζεται μια ενιαία πρόταση. Αυτής της προσπάθειας εξαιρούνται φυσικά Νέα Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και το ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα αυτά κινούνται στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του μνημονίου. Εκτιμώ επίσης ότι οι απογοητευμένοι Αριστεροί επέλεξαν και να απέχουν από τις εκλογές.

Πρέπει να δυναμώσει η πραγματική Αριστερά, να επαναληφθεί αυτό που έγινε όταν προ ετών δημιουργήθηκε ο Συνασπισμός. Ο οποίος αρχικά κινούνταν σε μικρά ποσοστά, μεταξύ 3 και 5%. Για τον Στέφανο Κασσελάκη έχω να πω ότι θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός παίκτης σε τηλεπαιχνίδι τύπου σαρβάϊβορ. Είναι ένα απολιτίκ άτομο».

Ενδιαφέρουσα άποψη παρουσίασε ο κ. Ιωαννίδης σχετικά με το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ΣΥΡΙΖΑ- Νέα Αριστερά και ΠΑΣΟΚ. Είπε αρχικά: «Αν δεν το κάνουν θα είναι πάντα στα ίδια ποσοστά κι ο Κ. Μητσοτάκης θα κυβερνά».

Εξήγησε όμως ότι ο ίδιος επιθυμεί αυτήν την συνεργασία προκειμένου να αποκαλυφθεί το ότι κι αυτά τα κόμματα είναι υπέρ της ίδιας κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των μνημονίων.

«Μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί ποια είναι στην Ελλάδα η πραγματική Αριστερά» κατέληξε. Τέλος ζήτησε να ανανεωθεί το πολιτικό δυναμικό, να μπουν νέοι άνθρωποι στα κόμματα- ειδικά της Αριστεράς- ώστε να αναληφθούν νέοι αγώνες και να γίνει με αυτούς τους νέους ανθρώπους μια νέα προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση.

Προηγούμενο άρθρο

 Η παράταξη Χρυσανίδη ψήφισε αρνητικά λόγω Σιμιτσή- Συνέντευξη Ηλία Καλανταρίδη

Επόμενο άρθρο

«Κανείς δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές»