Dark Mode Light Mode

Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στη Θάσο

Ήταν αναμενόμενο. Ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Το πρώτο κρούσμα στο Ν. Καβάλας ιού του Δυτικού Νείλου. Στη Θάσο, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Το σχετικό δελτίο τύπου περιλαμβάνει το κρούσμα σε αυτά που χαρακτηρίζει σοβαρά. Συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ τα έως τώρα κρούσματα είναι 15. Φυσικά και θα υπάρξουν κι άλλα. Λόγω της έκτασης του προβλήματος των κουνουπιών και λόγω των γενικότερων κλιματολογικών συνθηκών. Τα κρούσματα, παλιά και νέα, ανακοινώνονται κάθε Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση της 28ης Αυγούστου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Την περίοδο 2024, μέχρι τις 28/08/2024 (ώρα 13.00), έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς, σε 51 Δήμους της χώρας, σε 23 Περιφερειακές Ενότητες, και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες: Λάρισας, Καρδίτσας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας, Ροδόπης, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Θάσου, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αργολίδας, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα».

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ: Με νέο πρόσωπο τον ελπιδοφόρο Μπουμπακάρ Καμαρά κόντρα στον Νέστο

Επόμενο άρθρο

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί για τη συλλογική δουλειά στην πυρκαγιά του Παγγαίου