Dark Mode Light Mode

Ηρακλής – ΑΟΚ 1-1: «Μοιρασιά» στη Χαλάστρα

Intime

Για την 3η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου στο πρωτάθλημα της Super League 2, ο ΑΟΚ φιλοξενήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Ηρακλή στο γήπεδο της Χαλάστρας, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς (1-1).

Τόσο η εικόνα όσο και η εξέλιξη του παιχνιδιού θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα της πρεμιέρας στη Λάρισα, με τον ΑΟΚ να «κλείνεται» στο αμυντικό του τρίτο και να ψάχνει ευκαιρίες στην αντεπίθεση. Αιφνιδίασε, ανοίγοντας το σκορ όμως δέχθηκε εκ νέου την ισοφάριση με «φθηνό» τρόπο.

Ειδοποιός διαφορά στη σημερινή αναμέτρηση, το γεγονός πως οι αλλαγές του «γηραιού» τον βοήθησαν αρκετά στο να φανεί περισσότερο απειλητικός στην επανάληψη, σε σχέση με τους παίκτες του ΑΟΚ που ήρθαν από τον πάγκο, αλλά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα στη συνέχεια του αγώνα.

Ο Νίκος Καραμπετάκης παρέταξε την ομάδα με το σύνηθες 3-5-2, δίνοντας όμως φανέλα βασικού στον «ήρωα» της πρόκριση του Κυπέλλου, Μπόγκνταν Μάντιτς. Στο πρώτο μέρος, οι «αργοναύτες» δέχθηκαν μεγάλη πίεση από τους γηπεδούχους, που είχαν την κατοχή, χωρίς όμως να δημιουργήσουν μεγάλη φάση.

Στο 35′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο ΑΟΚ βρήκε προοπτική απειλής σε δεύτερο χρόνο, με τον Βασίλη Παπαδόπουλο να μην την αφήνει να περάσει ανεκμετάλλευτη, σκοράροντας με σουτ εντός περιοχής για το 0-1.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έχασε μοναδική ευκαιρία και για δεύτερο τέρμα, όμως ο τερματοφύλακας του Ηρακλή εξουδετέρωσε την κεφαλιά του από κοντινή απόσταση. Μετά το προβάδισμα του Καβαλιώτικου συγκροτήματος ο Ηρακλής ανέβασε εκ νέου την πίεση προς την περιοχή του Αστρά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής πίεσε ακόμη περισσότερο, παίρνοντας ενέργεια από τις αλλαγές του, με τον ΑΟΚ να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κρατήσει την μπάλα στη δική του κατοχή. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στην αναμέτρηση, ο Νίκος Καραμπετάκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Κασέμι και Αναστασόπουλο.

Στο 74′ ο Αστράς έκανε σπουδαία επέμβαση σε γυριστό σουτ του Κούστα, όμως ο Τσιριγώτης στην επαναφορά σκόραρε με το κεφάλι για το 1-1. Φάση που θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο ισοφαρίστηκε ο ΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στη Λάρισα…

Στο διάστημα που ακολούθησε υπήρξε μεγάλη ένταση και αρκετές διακοπές στην αναμέτρηση. Στο 82ο λεπτό ο Αστράς πραγματοποίησε ακόμη μια σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Διαμαντή μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ της ανατροπής-νίκης μέχρι το τέλος, όμως η καλή και πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη του ΑΟΚ άντεξε στην πίεση του «γηραιού». Το Καβαλιώτικο σύνολο κατέκτησε το δεύτερο του βαθμό στο πρωτάθλημα και συνεχίζει την πορεία του με αισιοδοξία ενόψει της ιδιαίτερα απαιτητικής συνέχειας.

Προτού υποδεχθεί τη Νίκη Βόλου το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο ΑΟΚ θα φιλοξενήσει το μεσημέρι της Τετάρτης στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Αστέρα AKTOR για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ηρακλής (Οφρυδόπουλος): Στουρνάρας, Κιβρακίδης, Τασουλής (46′ Αναστασίου), Σιδεράς, Διαμαντής, Χάμοντ (69′ Ντουκουρέ), Μπελμόντ, Χριστοδουλόπουλος (46′ Κούστα), Μπερτόλιο (46′  Καλουτσικίδης), Χιμένεθ, Τσιριγώτης.

ΑΟΚ (Καραμπετάκης): Αστράς, Τσαμούρης, Ίτσιος, Δαλιανόπουλος, Πάσαγκιτς, Μέτσε (83′ Δερμιτζάκης Π.), Γαβριηλίδης, Δημητριάδης (59′ Αναστασόπουλος), Ομπιόχα (68′ Δερμιτζάκης Α.), Μάντιτς (59′ Κασέμι), Παπαδόπουλος (83′ Γκέκας).

Προηγούμενο άρθρο

Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε.: Μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης παρουσίασε η υφυπουργός Α. Μάνη – Παπαδημητρίου 

Επόμενο άρθρο

Όταν ο Μίμης Πλέσσας έγινε κέρινο ομοίωμα -Ο Θόδωρος Κοκκινίδης μιλάει για τη συνάντηση με τον κορυφαίο συνθέτη