Dark Mode Light Mode

Ισχυρό σενάριο μη επανακατασκευής της γέφυρας

Σε έναν περίπου μήνα από σήμερα συμπληρώνονται 6 χρόνια από την κατάρρευση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο.

Νομίζαμε ότι οι μελέτες είχαν τελειώσει. Πιστεύαμε ότι ήρθε η ώρα της απόφασης για την επανακατασκευή της ή όχι. Κάναμε λάθος. Η Εγνατία Οδός ΑΕ ανέθεσε τις προάλλες την εκπόνηση 3 ακόμη μελετών.

Ο δε Δήμος Καβάλας θα κάνει τη δική του. Κυκλοφοριακή και σε σχέση με την είσοδο- έξοδο οχημάτων από το παλιό Νοσοκομείο. Η αναμονή για την οριστική απόφαση συνεχίζεται.

Αν δεν υπήρχε η προοπτική αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου, η γέφυρα δεν θα κατασκευάζονταν πάλι. Δεν το θέλει η Περιφέρεια ΑΜΘ, προτιμά να διαθέσει τα χρήματα σε άλλο έργο στο Ν. Καβάλας.

Κι ο Δήμος δεν πολυθέλει αλλά δεν βιάζεται να το πει. Θα εξετάσει το σενάριο του κυκλικού κόμβου. Αν δηλαδή η είσοδος έξοδος οχημάτων στο παλιό Νοσοκομείο εξυπηρετείται χωρίς γέφυρα και με απλό κυκλικό κόμβο τότε κι αυτός δεν θα επιμείνει στην εκ νέου κατασκευή της.

Συμπέρασμα είναι ότι για την εκκρεμότητα θα χρειστεί να περιμένουμε κι άλλο. Μέχρι την ολοκλήρωση των νέων μελετών. Σίγουρα 6 μήνες, πιθανόν και περισσότερο. Αν δεν κατασκευαστεί εκ νέου η γέφυρα τα χρήματα, που υποτίθεται ότι υπάρχουν και είναι εξασφαλισμένα, σε ποιο τοπικό έργο θα διατεθούν;

Η Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρεται σε αυτό της συνέχισης της Περιμετρικής. Κι αυτό είναι σε φάση ατέλειωτων μελετών, το κόστος των οποίων ανέλαβε και πληρώνει η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Προηγούμενο άρθρο

Ελαφρά τραυματίστηκε ο εργαζόμενος στην Καθαριότητα

Επόμενο άρθρο

Καταδικάστηκε αστυνομικός του Ν. Καβάλας για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση