Το αθηνοκεντρικό πρόσωπό του δείχνει για μία ακόμη φορά το κράτος, αφού αναγνωρίζει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται μόνο πέριξ της Αθήνας. Από το προνόμιο αυτό εξαιρέθηκε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, όπως μας ενημέρωσε ενοχλημένος ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης. Ο χώρος δηλαδή που ανήκει πλέον στο κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού που επιδιώκει να προβάλει η διοίκηση της περιφέρειας.
Ο Κώστας Αντωνιάδης ήδη συνέταξε επιστολή που θα αποστείλει στην αρμόδια υπουργό τουρισμού με την οποία θα εκφράζεται η δυσαρέσκεια για την αδιαφορία εις βάρος του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων. Εξάλλου, η ίδια η υπουργός Έλενα Κουντουρά ήταν παρούσα στην αποκάλυψη της επιγραφής, με την οποία ανακοινώθηκε η ένταξη του χώρου στον κατάλογο της UNESCO.
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα τουριστικά μηνύματα από κάθε γωνιά της περιφέρειας, μας είπε επίσης ο Κώστας Αντωνιάδης. Στο νησί της Θάσου δεν υπάρχει καν ελεύθερη κλίνη ενώ το θετικό είναι πως η κίνηση θα συνεχιστεί έως τον Οκτώβριο. Οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ότι έως τις 26 Οκτωβρίου οι τουρίστες θα βρίσκονται στη Θάσο. Θετικά είναι και τα μηνύματα από την πόλη της Καβάλας με τις πληρότητες των ξενοδοχείων να φτάνουν στο 98%.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος για Ιούνιο του 2017 καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τρεις χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες έφτασαν στο αεροδρόμιο μόνο τον Ιούνιο, αριθμός που στο παρελθόν αφορούσε ολόκληρη την τουριστική περίοδο. Αύξηση εμφανίζεται και στις αφίξεις των Γερμανών τουριστών που αυξήθηκαν σε 8.000 από τις περσινές 5.000. Άρα, το αεροδρόμιο αποκτά νέα δυναμική και θα πρέπει να υπάρξει άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές. Επαφές υπάρχουν με το Βέλγιο και τη Σουηδία όπως και με τους παραδοσιακούς προορισμούς της Γερμανίας και της Αγγλίας.
Με δεδομένο ότι πολλοί τουρίστες από τη Ρουμανία επισκέπτονται την περιοχή μας, ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε πως θα πρέπει να εξετασθεί και η εξασφάλιση μιας αεροπορικής πτήσης από τη συγκεκριμένη χώρα, μέσω εταιρείας χαμηλού κόστους. Δυσάρεστο είναι ωστόσο το δυσβάσταχτο κόστος που ισχύει για την μετακίνηση μέσω της Aegean όταν απαιτείται για το ταξίδι μιας 4μελους οικογένειας προς την Αθήνα ποσό 1.000 περίπου ευρώ. Οι τιμές είναι απαγορευτικές και κάποια στιγμή θα πρέπει η εταιρεία να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική της. Ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε την επιδότηση της αεροπορικής εταιρείας για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού κι αναμένει την κυβερνητική απάντηση.