cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

«Καμπανάκι» Κικίλια για καταιγίδες και κεραυνούς σε Καβάλα, Χαλκιδική, Σέρρες και Σποράδες

 «Καμπανάκι» Κικίλια για καταιγίδες και κεραυνούς σε Καβάλα, Χαλκιδική, Σέρρες και Σποράδες

φωτογραφία αρχείου: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα 23 Αυγούστου 2022 · ΣχόλιαMeteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Ο Βασίλης Κικίλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για καταιγίδες και κεραυνούς την Πέμπτη (04/07).

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα αύριο (04/07), σε πολλές περιοχές της χώρας, έκανε λόγο η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Ο ίδιος τόνισε ότι «σύμφωνα με τις προγνώσεις τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές, δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες». Σύμφωνα με τον υπουργό, από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα.

Κακοκαιρία με κεραυνούς και καταιγίδες

«Ειδικά για αυτή την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα. Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με την προστασία από τους κεραυνούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το site της Πολιτικής Προστασίας», διεμήνυσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Επίσης, κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μπουρίνια στη θάλασσα, που γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνα είναι, ενώ στις περιοχές που θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρέματα», συμπλήρωσε.

«Το γεγονός ότι μέχρι χθες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον στη χώρα μας», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι εντός των επόμενων ωρών θα συνεδριάσει το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΕΛΑΣ, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού να βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα.

πηγή: reader.gr

Διαβάστε επίσης