Dark Mode Light Mode
Αισιόδοξος ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης για την επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών
«Και η Περιφέρεια ΑΜΘ να εκφράσει άποψη για την ανακατασκευή της γέφυρας»
Ευχαριστήριο

«Και η Περιφέρεια ΑΜΘ να εκφράσει άποψη για την ανακατασκευή της γέφυρας»

Και η Περιφέρεια ΑΜΘ πρέπει να εκφράσει άποψη για το αν ξαναγίνει ή όχι η πεσμένη γέφυρα.

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης στον Χριστόδουλο Τοψίδη. Θύμισε ότι ο δρόμος θα είναι η εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση ζημιάς στην Παράκαμψη και στην Εγνατία οδό. Και φυσικά ανέφερε και τη μελλοντική χρήση του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου.

Η συνέντευξη

Ερ: Ακούσαμε τον κ. Τοψίδη και τον κ. Μαρκόπουλο να μας λένε, ότι για να ξανακάνουμε τη γέφυρα πρέπει να παρθεί απόφαση από τον Δήμο Καβάλας. Να μας πει ο Δήμος ότι: «ναι, θέλουμε να ξαναγίνει η γέφυρα». Τι απαντάτε;

Απ: Δεν είναι μόνο ο Δήμος Καβάλας που πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα. Πρέπει και η Περιφέρεια να απαντήσει αν θέλει να γίνει η γέφυρα ή όχι. Περνάει από το δευτερεύον οδικό δίκτυο. Αν υπάρξει κάποια βλάβη οποιαδήποτε στιγμή στην Εγνατία, καταλαβαίνεται ότι η κίνηση θα είναι μέσα στην Καβάλα. Οπότε και Περιφέρεια έχει λόγο στο αν θα γίνει η γέφυρα ή όχι. Όχι μόνο ο Δήμος Καβάλας.

Ερ: Ο Δήμαρχος Καβάλας τι λέει; Να ξαναγίνει η γέφυρα;

Απ: Ο μόνος λόγος για να ξαναγίνει είναι το παλιό Νοσοκομείο και η μελλοντική του χρήση – αξιοποίηση. Ούτως ή άλλως θα αναθέσω σ’ έναν συγκοινωνιολόγο, αν χρειάζεται ή όχι η κατασκευή της γέφυρας. Αν τη χρειάζεται η πόλη. Σας λέω και πάλι ότι πρέπει να απαντήσει και η Περιφέρεια για τη γέφυρα. Δεν είναι μόνο ο Δήμος Καβάλας.

Ερ: Από μια μελέτη που θα εκπονήσει, θα βγει και η απάντηση του Δήμου Καβάλας; Αυτό μας λέτε;

Απ: Ακριβώς. Η άποψη η δική μου είναι ότι χρειάζεται η γέφυρα. Αλλά σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει μπακαλίστικη άποψη, χρειάζεται ή δε χρειάζεται. Πράγματι πρέπει να υπάρξει μια εμπεριστατωμένη άποψη.

Ερ: Με την κα Μενδώνη συναντηθήκατε τη Δευτέρα 4/3 στην Αθήνα;

Απ: Με την κα Μενδώνη συναντηθήκαμε και τις παρουσιάσαμε το Κέντρο Βραχογραφίας, το οποίο θέλουμε να κάνουμε. Η προμελέτη έδειξε ότι το κόστος όλης αυτής της παρέμβασης, (κτιριακό, μηχανολογικό, τεχνολογικό κτλ) είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Τα οποία είναι αρκετά χρήματα και βλέπουμε πώς μπορούμε να μειώσουμε αυτό το ποσό. Να μειώσουμε τον προϋπολογισμό του έργου. Μας είπε ότι θα μιλήσει στον Περιφερειάρχη για να χρηματοδοτηθεί και από την Περιφέρεια. Επίσης μιλήσαμε και για το Φεστιβάλ Φιλίππων. Να δοθεί μια χρηματοδότηση στο Φεστιβάλ. Να μειωθεί το ποσό που πληρώνουν τα σχήματα στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη χρήση του θεάτρου.

Ερ: Φέρεται να είπε ο κ. Βρούτσης στον Ν. Παναγιωτόπουλο και στον Σ. Ιγνατιάδη, ότι το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί έργα στο «Ανθή Καραγιάννη», αρκεί ο Δήμος Καβάλας να του φέρει μελέτες.

Απ: Για την αλλαγή του ταρτάν η μελέτη είναι έτοιμη, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να τη χρηματοδοτήσει. Υπάρχει έτοιμη μελέτη από τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας είχε πει να του τη στείλουμε και αυτός να τη χρηματοδοτήσει. Του στείλαμε τη μελέτη αλλά όσο είδατε εσείς λεφτά, είδαμε και εμείς… Ελπίζω αυτό να μην ισχύσει και τώρα… Θεωρώ ότι ο κ. Βρούτσης είναι σοβαρός και αφού το λέει, θα γίνει. Αυτή λοιπόν τη μελέτη, θα την επικαιροποιήσουμε και θα τη στείλουμε πάλι. Από την Περιφέρεια μας είπαν να προετοιμάσουμε μια μελέτη έργων 100 χιλιάδων ευρώ, για παρεμβάσεις στο γήπεδο. Την οποία και ετοιμάζουμε αυτήν τη στιγμή. Θα δοθούν επιπλέον 100 χιλιάδες, επιπρόσθετα των 70 που δόθηκαν πρόσφατα. Το «Ανθή Καραγιάννη» θέλει σοβαρές μελέτες. Θέλει τον φωτισμό. Το να κάνουμε ένα στέγαστρο δε σημαίνει ότι βάζουμε πέντε κολώνες και πέντε λαμαρίνες. Ο Δήμος με τα χρήματα τα οποία έχει δεν μπορεί να κάνει μελέτες. Δεν μπορεί να κάνει μελέτες τέτοιου ύψους. Είχαμε πει και το βάλαμε στο τεχνικό πρόγραμμα, συνεννοηθήκαμε με την ομάδα του ΑΟΚ για τις μελέτες. Να κάνουμε εμείς τα γεωτεχνικά των μελετών του στεγάστρου, να δούμε τα χαρακτηριστικά τους εδάφους για να μπορούσε να στηριχθεί η στατικότητα. Τη στατική μελέτη θα την έκανε η ομάδα και από εκεί και πέρα από τη στιγμή που θα είχαμε όλα αυτά, θα προχωρούσαμε. Θέλει μια πλήρη μελέτη για το σκέπαστρο γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ, με μια πρώτη προσέγγιση. Συμφωνήσαμε με την ομάδα να κάνουμε εμείς τη μια μελέτη με τα εδαφολογικά και αυτή να κάνει τη δεύτερη για τη στατικότητα. Η συμφωνία αυτή έγινε στην αρχή που ανέλαβε η νέα διοίκηση, ο κ. Διαμαντίδης.

Προηγούμενο άρθρο

Αισιόδοξος ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης για την επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών

Επόμενο άρθρο

Ευχαριστήριο