Dark Mode Light Mode

Και η Θάσος στις υποχρεωτικές συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ!

Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα συζητούν και απορρίπτουν μέσω ψηφισμάτων τη νέα και οριστική προσπάθεια της Κυβέρνησης για τις υποχρεωτικές συνενώσεις των ΔΕΥΑ. Η αντίδραση των ΔΕΥΑ, των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία.

Το σχέδιο ετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί άμεσα. Ταυτόχρονα και πριν το τέλος του έτους το κράτος θα ενισχύσει οικονομικά τις υφιστάμενες ΔΕΥΑ προκειμένου να πληρώσουν τα χρέη που έχουν όλες στη ΔΕΗ. Σέρρες, Ορεστιάδα, Ρόδος και Κόρινθος είναι κάποιες από τις πόλεις που συζήτησαν το σχέδιο συγχωνεύσεων κι απάντησαν αρνητικά.

Ο κ. Πέτρος Βαρελίδης γενικός γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος παρουσίασε σε ημερίδα στην Κρήτη (αρχές του μήνα) λεπτομέρειες των συνενώσεων. Εκεί και για το Ν. Καβάλας παρουσίασε πρώτη φορά το σενάριο συγχώνευσης όλων των ΔΕΥΑ.

Συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΥΑ Θάσου. Που ως νησί αρχικά εξαιρούνταν των υποχρεωτικών συνενώσεων. Αν δεν αλλάξει κάτι τότε οι 4 ΔΕΥΑ του Ν. Καβάλας θα ενωθούν σε μία, με όρους που θα μάθουμε προσεχώς.

Υποτίθεται ότι το κράτος θα αρχίσει τη συζήτηση της πρότασης του από την ΚΕΔΕ. Πρώτα εκεί θα κάνει αναλυτικά γνωστές τις προθέσεις του. Πιο πρόσφατη αντίδραση στα όσα θα γίνουν, η παρουσία των εργαζόμενων της ΔΕΥΑ Σερρών σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών. Μία ακόμη φορά δήλωσαν αντίθετοι στις υποχρεωτικές συγχωνεύσεις.

Προηγούμενο άρθρο

«Χρόνια Πολλά» στη Θάσο από Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χριστόδουλο Τοψίδη

Επόμενο άρθρο

Από αναμμένο καντήλι η φωτιά στο κατάστημα της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας;