Dark Mode Light Mode

«Και οι 7 υποψήφιοι δήμαρχοι δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιους»

Ο κ. Ηλίας Καλανταρίδης δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και πρώην αντιδήμαρχος, μίλησε χθες στην Πρωινή.

Η αφορμή δόθηκε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Έγινε το μεσημέρι της Τρίτης. Με αυτήν την ευκαιρία η συζήτηση ήταν και προεκλογική. Ο κ. Καλανταρίδης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Χαράλαμπου Χρυσανίδη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης επανέλαβε κάτι ήδη γνωστό. Και οι 7 υποψήφιοι Δήμαρχοι Καβάλας δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους. Υποψήφιους δημοτικούς και υποψήφιους τοπικούς συμβούλους. Αναζητούνται συνολικά περισσότερα από 1.000 άτομα.

Περί του θέματος ο κ. Καλανταρίδης είπε μεταξύ άλλων: «Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δυσκολεύονται. Ρόλο παίζει και η απαξίωση που έχει η πολιτική σε σχέση με το πώς την αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Αν και η Αυτοδιοίκηση είναι κάτι άλλο. Παρόλα αυτά επηρεάζεται και η Αυτοδιοίκηση. Τελικά επιλέγονται κι ανακοινώνονται υποψήφιοι – αναγκαστικά- κι όσοι δεν θα έπρεπε να είναι».

Για τα κυριότερα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε την Τρίτη ο κ. Καλανταρίδης παρατήρησε: «Συζητήσαμε την οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Δυστυχώς εδώ και έναν περίπου μήνα δεν έρχεται στις συνεδριάσεις ενώ θα έπρεπε, ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας.

Έτσι θέτουμε ερωτήματα για τα οικονομικά του Δήμου αλλά ο αντιδήμαρχος Γιάννης Προμούσας μπορεί και απαντά σε λίγα από αυτά. Ο κ. διευθυντής έπαψε να παρίσταται στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Μας μεταφέρθηκε ότι ισχυρίζεται ότι τον πιέζουμε με όσα τον ρωτάμε. Κακώς δεν έρχεται στις συνεδριάσεις. Ένα άλλο θέμα αφορά δημοτικό έργο στο Περιγιάλι για διανοίξεις κι άλλων δρόμων. Εκτιμώ ότι αυτό που γίνεται στο Περιγιάλι δεν είναι οργανωμένο.

Σωστά ανοίγονται δρόμοι αλλά δεν επακολουθεί το επόμενο έργο. Της ύδρευσης, της αποχέτευσης κτλ. Με αποτέλεσμα δρόμοι που ανοίγονται μετά από εβδομάδες ή μήνες να επανέρχονται σιγά σιγά στην προηγούμενη τους κατάσταση. Πριν ανοιχτούν».

Προηγούμενο άρθρο

Παναγιώτης Κυριακίδης: «Το απόγευμα της Τρίτης η αγορά είχε κίνηση»

Επόμενο άρθρο

Ενημέρωση της Αγγελικής Δεληκάρη από το διευθυντή του ταχυδρομείου Καβάλας