Dark Mode Light Mode
Εκλογές στα σωματεία, την Άνοιξη και στην Ομοσπονδία
Και τώρα τρέχουν για την ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού
Ευχαριστήριο

Και τώρα τρέχουν για την ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί από προχθές οι εκπρόσωποι του ιδιώτη που αναλαμβάνει το νέο λιμάνι, προκειμένου η αλλαγή να γίνει έγκαιρα.

Κι εντός των ημερών. Βασικός στόχος είναι η παράδοση παραλαβή του λιμανιού να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτώβρη. Κι ενώ αυτό προετοιμάζονταν κι ήταν σίγουρο για τότε, με τις καθυστερήσεις που μεσολάβησαν μοιάζει μάλλον απίθανο.

Οι κομβικές ημερομηνίες είναι δύο. Η παράδοση παραλαβή ως τελετή και εκδήλωση και η έναρξη λειτουργίας του νέου λιμανιού με το νέο καθεστώς. Δηλαδή με τον ιδιώτη. Όλα αυτά πρέπει να έχουν γίνει ως την 1η Νοέμβρη.

Οι εκπρόσωποι της Europort είναι στην Καβάλα εδώ και δύο μέρες. Εργάστηκαν στο νέο λιμάνι, χθες επισκέφθηκαν τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Για τα στάνταρ της εταιρίας που διαχειρίζεται πολλά λιμάνια στην Ευρώπη, στο νέο λιμάνι διαπιστώνονται ελλείψεις και προβλήματα.

Όλα αυτά επιδιώκεται να λυθούν. Αλλού αυτό γίνεται, αλλού σχεδιάζεται κι αλλού είναι πιο μακρινός στόχος. Σε γενικές γραμμές προκύπτει ότι το νέο λιμάνι δεν είναι ακόμη έτοιμο να περάσει σε μια διαφορετική φάση λειτουργίας.

Θυμίζουμε ότι το νέο λιμάνι «Φίλιππος Β’» θα το λειτουργεί η Europort, μετά από συνεργασία της με τον ιδιώτη που το ανέλαβε αλλά δεν έχει την τεχνογνωσία. Ουσιαστικά την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Προηγούμενο άρθρο

Εκλογές στα σωματεία, την Άνοιξη και στην Ομοσπονδία

Επόμενο άρθρο

Ευχαριστήριο