Dark Mode Light Mode

Κάηκαν 10 στρέμματα πουρνάρια και πεύκα στην χθεσινή πυρκαγιά

Περίπου 10 στρέμματα με πουρνάρια και λίγα πεύκα έκαψε η χθεσινή μεσημβρινή πυρκαγιά στην περιοχή άνωθεν Μπάτη.

Ξεκίνησε δίπλα από το δρόμο, από την επαρχιακή οδό Καβάλας –Νέας Περάμου. Πολλοί είπαν από αναμμένο τσιγάρο που πετάχτηκε από διερχόμενο όχημα. Εξετάζεται το σενάριο η φωτιά να ξεκίνησε από τον ήλιο που «πέρασε» μέσα από σπασμένα γυαλιά.

Γιατί και τέτοια βρέθηκαν στο σημείο. Η εξάπλωση της ήταν άμεση λόγω της ξηρασίας και της πυκνής βλάστησης. Στα πρώτα της λεπτά η φωτιά «έτρεχε» από το δρόμο προς το βουνό, περνώντας και από το δρόμο της ΜΟΜΑ. Άπαντες τρόμαξαν για τα χειρότερα.

Τελικά η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και ειδικά τα εναέρια μέσα είχαν αποτέλεσμα. Το ελικόπτερο συνέβαλε τα μέγιστα αφού γέμιζε γρήγορα με νερό τον κουβά του από τη θάλασσα που ήταν σε μικρή απόσταση.

Το περιστατικό ξεκίνησε στη 1 χθες το μεσημέρι. Ενενήντα λεπτά μετά η φωτιά είχε οριοθετηθεί. Ουσιαστικά είχε τεθεί υπό έλεγχο. Τις επίγειες δυνάμεις της Καβάλας συνέδραμαν πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και την Ελευθερούπολη.

Η Αστυνομία χρειάστηκε να κλείσει και το δρόμο της ΜΟΜΑ και το δρόμο προς το Παληό. Έτσι προσωρινά η κυκλοφορία προς Παληό κτλ γίνονταν μόνο από την Εγνατία οδό. Υπήρξε και διακοπή ρεύματος στην περιοχή του υψώματος Βασιλάκη.

Προηγούμενο άρθρο

Κ.Υ.Α. για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σε ΒΙ.ΠΕ- ΒΙΟ.ΠΑ. λόγω τρένου

Επόμενο άρθρο

Η «Κυρά Βαγγελιώ» γκρεμίστηκε!