Dark Mode Light Mode

Καινούργια αλλά ξεχασμένη παιδική χαρά στο Παλαιοχώρι

Από το Παλαιοχώρι λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται παιδική χαρά του χωριού:

«Αγαπητή Πρωινή,  ονομάζομαι Σταύρος Αβραμίδης (ένας απλός πολίτης) και είμαι κάτοικος Παλαιοχωρίου, Δήμου Παγγαίου. Το σπίτι μου βρίσκεται στην πλατεία του χωρίου και πιο συγκεκριμένα απέναντι από την ανακαινισμένη παιδική χαρά του χωρίου. Σας στέλνω αυτό το μήνυμα γιατί η εικόνα της παιδικής χαράς είναι αποκαρδιωτική. Ο χώρος όπου πολλά παιδάκια παίζουν καθημερινά, έχει να καθαριστεί τουλάχιστον τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Σκουπίδια, σπασμένα γυαλιά, χώματα, χόρτα κτλ υπάρχουν παντού στο χώρο. Υπάλληλοι του δήμου περνούν απ’ έξω χωρίς να φιλοτιμηθούν να καθαρίσουν έστω τα ξερά φύλλα από τα δένδρα. Η εικόνα είναι εικόνα εγκατάλειψης. Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες.

Εγώ προσωπικά έκανα μια προσπάθεια και καθάρισα τον μισό χώρο και σύντομα θα προσπαθήσω να καθαρίσω τον άλλο μισό (να τονίσω ότι δεν είμαι γονιός, άπλα καθάρισα και θα καθαρίζω τον χώρο γιατί πάντα έτσι έκανα). Σας παραθέτω φωτογραφίες του αποτελέσματος.

Επίσης άκουσα ότι ο χώρος έχει πιστοποιηθεί πρόσφατα. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι σημαίνει αυτό για μια παιδική χαρά, άλλα έχω εντοπίσει αρκετά σημεία τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως επικίνδυνα για τους χρήστες του χώρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής ίδια ακριβώς παράπονα έκαναν προς το Δήμου Παγγαίου και άλλοι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου. Κυρίως γονείς μικρών παιδιών. Δυστυχώς ούτε αυτή η διαμαρτυρία είχε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Δημητρακούδη. Μας απάντησε ότι η παιδική χαρά πρόκειται να καθαριστεί την Τετάρτη. Απέδωσε την καθυστέρηση στην έλλειψη προσωπικού, η οποία οφείλεται και στη γνωστή καταγγελία του κ. Βασίλη Ξουλόγη. «Μεθαύριο (Τετάρτη) που θα καθαριστεί ο χώρος, αν θέλει ο πολίτης που έστειλε την επιστολή να είναι εκεί, για να δείξει στους υπαλλήλους κάτι που θα πρέπει να καθαριστεί με έμφαση».

*Από τον κ. Σταύρο Αβραμίδη λάβαμε πολλές φωτογραφίες που πιστοποιούν το αληθές της περιγραφής του. Δημοσιεύουμε μόνο μία λόγω έλλειψης χώρου. 

Προηγούμενο άρθρο

Καβάλα δεκαετία ’70 – Ταβέρνα Ραψάνη

Επόμενο άρθρο

Ανάρτηση Θ. Καλλιοντζή για τη φωσφογύψο