Dark Mode Light Mode

Καλά λόγια για το Αστικό ΚΤΕΛ από τον πρόεδρο του σωματείου των ταξί

Όλα δείχνουν ότι η εκκρεμότητα τακτοποιήθηκε. Αυτό έγινε πιο συγκεκριμένο τη Δευτέρα, στην αυτοψία στο Δημοτικό Κήπο.

Θα είναι δίπλα δίπλα τα αστικά λεωφορεία και τα ταξί. Ο Χρήστος Ιωαννίδης πρόεδρος του σωματείου των ταξί, περιγράφει θετική την αντίδραση των συναδέλφων του. Του Αστικού ΚΤΕΛ.

Η συνέντευξη

Ερ: Μπορούμε πλέον να μιλήσουμε για συμφωνία και τέλος του σίριαλ;

Απ: Θέλω να πιστεύω πως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είτε αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε αποτελέσει μόνιμη λύση, είτε προσωρινή. Στην πρόσφατη συνάντηση μας με τους εκπροσώπους του Αστικού ΚΤΕΛ, εισπράξαμε μια στάση κατανόησης. Άλλωστε και αυτοί είναι μεταφορείς άρα ζουν υπό παρόμοιες εργασιακές συνθήκες με τις δικές μας. Προκύπτει λοιπόν μια «συγκατοίκηση» στην περιοχή της Βενιζέλου και στο Δ. Κήπο. Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο ένας θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί και τον άλλον. Η Δημοτική Αρχή και η Τεχνική Υπηρεσία συμφώνησε με την τελευταία πρόταση που θα εξυπηρετήσει και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές (δημιουργία εσοχής εις βάρος του πεζοδρομίου). Διαχρονικά, το κύριο μας μέλημα ήταν -και παραμένει- η ασφάλεια των επιβατών. Στο συγκεκριμένο σημείο, είναι σαφώς πιο εφικτό και ασφαλές να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και όλες οι κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κτλ.). Αισιοδοξώ πως υπό αυτές τις συνθήκες το ζήτημα θα ολοκληρωθεί, γιατί κατάντησε παρωδία…

Ερ: Πόσα ταξί θα εξυπηρετούνται στο σημείο;

Αρ: Σε πρώτη φάση 8 αυτοκίνητα και εφόσον οι εργασίες στην πλατεία Καπνεργάτη εξελιχθούν ομαλά, ευελπιστούμε να έχουμε ακόμη 2 θέσεις. Άρα προς το παρόν 4+4 και όταν τελειώσει το έργο ενδεχομένως να αυξηθούν στις 10.

Ερ: Πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία για να έχετε -σε πρώτη φάση- τα 4+4 ταξί;

Απ: Όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος, οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Η Τεχνική Υπηρεσία θα προχωρήσει στις απαιτούμενες μελέτες. Αισιοδοξώ πως μέσα στον τρέχοντα μήνα θα έχουμε ξεκινήσει…

Ερ: Είναι αλήθεια πως η συγκεκριμένη λύση είχε προταθεί εξαρχής;

Απ: Ναι, είχε προταθεί ωστόσο εμείς δεν ήμασταν θετικοί καθώς δε γνωρίζαμε πώς θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση. Δεν θεωρήσαμε –τότε- πως υπήρχε η σχετική αναγκαιότητα.

Ερ: Λέγεται επίσης πως το Αστικό ΚΤΕΛ δεν έδειξε –αρχικά- συναινετική στάση στο θέμα…

Απ: Αυτό δεν ισχύει. Οι συνάδελφοι είχαν θετική στάση από την πρώτη στιγμή. Λόγω της παραφιλολογίας που δημιουργήθηκε, από την έκταση που πήρε το θέμα, οι άνθρωποι τρομοκρατήθηκαν και ανησύχησαν. Δεν υπήρχε ενδεχόμενο να εκτοπιστούν και να απομακρυνθούν από το χώρο εργασίας τους. Αυτό το πράγμα δεν θα το ήθελε κανείς. Τους εξήγησα πως πρόκειται για μια ολιγόμετρη απόκλιση της πορείας τους. Τα δύο «κουβούκλια» του Αστικού ΚΤΕΛ συνεχίζουν κανονικά να εξυπηρετούν τον κόσμο, με τη μόνη διαφορά πως πλέον θα είναι ενοποιημένα.

Προηγούμενο άρθρο

Πετυχημένη εκδρομή του Φ.Ο.Κ. στη Λέσβο

Επόμενο άρθρο

Μικρή ανταπόκριση στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη