Dark Mode Light Mode

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα !

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φέτος βιαζόμαστε για τις καλοκαιρινές διακοπές που είναι καθιερωμένες για τους περισσότερους έλληνες τον μήνα Αύγουστο που είναι και παχιές οι μύγες.

Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας που κατεβάζουμε διακόπτες και αυτό δεν άλλαξε ούτε αυτά τα χρόνια της κρίσης της οικονομικής και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Διότι όπως έχετε καταλάβει το δύσκολο στην δική μας την περιπέτεια δεν ήταν ο εκτροχιασμός της οικονομίας αλλά η προσαρμογή , η επιστροφή.

Αυτή ήταν που έφερε τα 4 μνημόνια εκ των οποίων τα 3 με βούλα και υπογραφή και το 4ο απο την πίσω πόρτα και στην ζούλα.

Ηταν ιδιαίτερα χουβαρντάδες οι δανειστές όσο αφορά τα μνημόνια.

Είναι φαν του ρητού “ αν δεν περισσέψει δεν έφτασε”.

Μακάρι μετά τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο απο το τελευταίο 3ο μνημόνιο να μην μας βρεί άλλο κακό γιατί είναι σίγουρο οτι αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ακόμα θυμόμαστε το 2008 τον τότε υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που έβγαινε στα κανάλια και έλεγε οτι μέχρι το 2010 θα έχουμε ξεπεράσει την κρίση και θα έχει στρώσει η κατάσταση.

Όπως έχετε διαπιστώσει μόνο έτσι δεν έγινε αφού είναι επίσης γνωστό οτι μόνο τα χαλιά στρώνουν !

Το 2010 που ήταν η αρχική πρόβλεψη έγινε τελικά 2018 και πέσαμε έξω μόνο 8 χρόνια στην διάρκεια των οποίων , είναι επίσης άλλη μια αλήθεια, είπαμε τον δεσπότη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ακόμα κάπως έτσι τον λέμε.

Μετά το τσουνάμι των μνημονίων υπάρχει ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής και επιστροφής στην κανονικότητα.

 

Στην κυριολεξία ανοίξανε οι ουρανοί στην Θεσ/νίκη που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας απο αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα για την υπόλοιπη Μακεδονία αφού οι βροχές που πέφτουν στην συμπρωτεύουσα δεν έχουν καμμία σχέση με τις βροχές που έχουμε εμείς εδώ.

Ούτε σε ένταση , ούτε σε διάρκεια.

Στην Θεσ/νίκη πλημμυρίζουν και εμείς εδώ με το ζόρι τρώμε πέντε σταγόνες.

 

Στο κέντρο της πόλης “ψήνεται” να ανοίξει και άλλο καφέ take away.

Στο πολύ κέντρο όμως ….

Να είστε σίγουροι οτι αν γίνει το deal θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε.

 

Θα έχει τόσους πολλούς αστυνομικούς το Σάββατο η Αθήνα που θα θυμίζει την πρωτεύουσα σε διάρκεια επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ.

Και όμως ο λόγος θα είναι άλλος.

Ο λόγος θα είναι ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στους δύο δικεφάλους , του Βορρά τον ΠΑΟΚ και του Νότου της ΑΕΚ.

Στο φόβο μεγάλης έκτασης επεισοδίων θα πλημμυρίσει η Αθήνα ΜΑΤ και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κρατήσουμε τον τελικό του κυπέλλου σε αθλητικά πλαίσια και να αποφύγουμε τα παρατράγουδα θα έχουμε περίπου 15 χιλιάδες αστυνομικούς !

Και αν νομίζετε οτι μια διαιτησία απο το εξωτερικό θα λύσει το πρόβλημα της βίας κάνετε λάθος.

Εκτός και αν φέρουμε και φιλάθλους απο άλλες χώρες στις οποίες έχει λυθεί εδώ και αρκετά χρόνια το πρόβλημα  της βίας στα γήπεδα.

 

Οι δανειστές στείλανε το μήνυμα στον έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του οτι μετά το πέρας και του 3ου μνημονίου δεν θα πρέπει να περιμένουμε την λεγόμενη “καθαρή” έξοδο αφού στην μεταμνημονιακή εποχή θα υπάρχει αυξημένη εποπτεία και σε καμμία περίπτωση όσο καλά και να είναι τα νούμερα δεν θα μπορεί να κάνει οτι θέλει τα λεφτά που περισσεύουν η κυβέρνηση.

Αυτό είναι ξεκάθαρο και οριστικό και με αυτή την παράμετρο θα πρέπει η κυβέρνηση του Τσίπρα να σχεδιάσει τα επόμενα της βήματα.

Καθαρή έξοδο δεν υπάρχει και όσοι πιστεύουν οτι η κυβέρνηση μετά τον Αύγουστο του 2018 θα μπορεί να κάνει οτι θέλει και να αναστείλει για παράδειγμα την μείωση των συντάξεων ή την μείωση του αφορολόγητου κάνουν λάθος και μάλιστα μεγάλο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ψάχνουν πρόσφυγες στη Νέα Πέραμο- Φορτηγάκι που τους μετέφερε έπεσε σε χαντάκι! (Φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Έπεσε χαλάζι στο Βουνοχώρι