Dark Mode Light Mode

Καλός ο Ανδρουλάκης αλλά ο Κ. Σιμιτσής προτιμά την Άννα Διαμαντοπούλου

Η συζήτηση για τα θέματα του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Σιμιτσή έγινε την περασμένη Δευτέρα το πρωί. Τότε η υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου ήταν πολύ πιθανή αλλά επίσημα δεν είχε ανακοινωθεί.

Την περίμενε επισήμως χθες. Θα την στηρίξει ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας. Ο οποίος έχει να σχολιάσει θετικά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποιον θα στηρίξετε κ. Σιμιτσή, στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ;

Απ: Φημολογείται έντονα ότι θα είναι υποψήφια η κα Διαμαντοπούλου. Πράγματι θα είναι μια πολύ καλή υποψηφιότητα. Από εκεί και πέρα εκείνο το οποίο προέχει σήμερα είναι να δημιουργηθεί ένας πόλος ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ. Βεβαίως αυτές οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί, ανοιχτές και δημοκρατικές και συγχαρητήρια στο Νίκο Ανδρουλάκη που τις ξεκίνησε σε αντίθεση με άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το κόμμα μας είναι υγιές. Είναι ένα κόμμα το οποίο έχει τη δημοκρατία στα κόκκαλα του, στο πετσί του. Διάβασα σε ένα πρόσφατο πρωτοσέλιδο στα «Νέα» ότι ετοιμάζεται η κυβέρνηση να δώσει επιδόματα σε 1 εκατομμύριο περίπου ευπαθείς συμπατριώτες μας. Επιδόματα ενέργειας. Να βοηθήσει τους οικονομικά ευάλωτους συμπατριώτες μας, όσους πλήττονται αυτή την εποχή από την ακρίβεια και την ενέργεια. Είναι τραγικό. Αυτήν τη στιγμή έχουμε μια χώρα, μια οικονομία, στην οποία 1 εκατομμύριο συμπατριώτες μας είναι οικονομικά ευάλωτοι και έχουν προβλήματα με την ενέργεια. Αυτό δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ; Δεν έχει σχέση με την πολιτική ζωή της χώρας μας που πρέπει να αλλάξει; Αυτή η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα μεγάλα συμφέροντα μονάχα. Δίνει κάτι ψίχουλα που πολλές φορές τα παίρνει πίσω, στους υπόλοιπους.

Ερ: Σωστά ο Νίκος Ανδρουλάκης κίνησε τη διαδικασία εκλογές νέου προέδρου;

Απ: Πολύ σωστά. Γιατί δικαίως ή αδίκως τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Βεβαίως ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέβασε και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ανέβασε και την πολιτική του αξιοπιστία. Ήταν ο μοναδικός αρχηγός κόμματος ο οποίος μιλούσε πολιτικά πριν από τις εκλογές. Μιλούσε για την Ευρώπη, μιλούσε για τη θέση της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη που κακά τα ψέματα κλυδωνίζεται αυτή την εποχή από την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης λειτούργησε σωστά και υποδειγματικά και πριν τις εκλογές και μετά.

Ερ: Δεν είναι πολλοί στον αριθμό όλοι αυτοί οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ;

Απ: Ο καθένας έχε δικαίωμα να αναμετρηθεί, να δει πόσο μετράει η δύναμη του. Πόσο μετράει ο ίδιος. Πιθανότατα μέχρι το τέλος της κούρσας να έχουμε αποχωρήσεις. Δε λέω ότι σώνει και καλά θα φτάσουμε στο τέλος με τους 7 ή τους 8 υποψήφιους. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας χώρος στον οποίον υπήρχε δημιουργία στελεχών. Δεν είναι τυχαίο που αυτή τη στιγμή αξιόλογα στελέχη του κάποτε ΠΑΣΟΚ, συμμετέχουν στην κυβέρνηση και κάποιοι λένε ότι είναι οι καλύτεροι υπουργοί. Οι πιο  υπεύθυνοι και οι πιο αποτελεσματικοί. Πάντα το ΠΑΣΟΚ ήταν εκτροφείο στελεχών. Ήταν μεγάλη σχολή για τους ανερχόμενους πολιτικούς. Θυμηθείτε πως ξεκίνησε το 1975 με πολύ χαμηλά ποσοστά και σιγά-σιγά δημιουργούσε στελέχη.

Ερ: Μάλλον δεν έχει κατασταλάξει ο Κωστής Σιμιτσής ποιον θα στηρίξει.

Απ: Γιατί δεν έχω κατασταλάξει; Μπορώ να πω τον καλό μου λόγο για τον καθέναν από τους υποψήφιους, γιατί ξέρω τις δυνατότητες έως έναν βαθμό, που έχει ο καθένας. Στο τέλος είμαι υποχρεωμένος να επιλέξω. Αυτήν τη στιγμή σας λέω δημόσια, ότι περιμένω την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου. Βεβαίως αυτό δε σημαίνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έκανε καλή δουλειά.

Προηγούμενο άρθρο

Μετά τις προεγγραφές, ώρα vouchers για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Επόμενο άρθρο

Κ.Υ.Α. για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σε ΒΙ.ΠΕ- ΒΙΟ.ΠΑ. λόγω τρένου