Dark Mode Light Mode

«Κάναμε ότι μπορέσαμε καλύτερο για να έχουμε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα»

Ο Ζέφυρος είναι γεγονός, ξεκίνησε τις προβολές ταινιών κάθε μέρα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κ. Άννα Μονογιού που είναι η εκπρόσωπος στο Ζέφυρο από τη διοίκηση του ΣΦΓΤ, μίλησε στην Πρωινή για όλα. Για την επιλογή των ταινιών, για τα θέματα του εισιτηρίου, για τις προβολές ταινιών για παιδιά. Το συμπέρασμα όσων μας είπε, περικλείεται στη φράση της «…κάναμε ότι μπορέσαμε καλύτερο για να έχουμε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα».

Η συνέντευξη

Ερ: Πείτε μας τι πρόγραμμα προβολών έχετε κάνει; Τι ταινίες έχετε διαλέξει;

Απ: Έχουμε ταινίες που είναι μονοήμερες όπως πάντα. Δηλαδή προβάλλονται μόνο μια μέρα. Έχουμε ταινίες που προβάλλονται για 5 μέρες και έχουμε 6 παιδικές ταινίες οι οποίες προβάλλονται Δευτέρα παρά Δευτέρα. Οι ταινίες μας -οι μονοήμερες- είναι επικεντρωμένες φέτος γύρω από ένα σκεπτικό που λέγεται ταξίδι. Ο ήρωας ταξιδεύει είτε μέσα στη χώρα του, είτε έξω από τη χώρα του. Ταξιδεύει για λόγους αναψυχής, επαγγελματικούς, για λόγους κοινωνικούς και πολιτικούς, για διάφορους λόγους ανάγκης ή επιλογής. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνει τον εαυτό του, μαθαίνει πράγματα για παραδόσεις, για ήθη και έθιμα άλλων περιοχών. Ανακαλύπτει πράγματα για το περιβάλλον και για τον εαυτό του και όλα αυτά ελπίζουμε να τα μοιραστεί και να τα επικοινωνήσει με τους θεατές. Δεν υπάρχει το αφιέρωμα που κάναμε παλιά σ’ έναν σκηνοθέτη, σ’ έναν δημιουργό ή σε κάποια εθνική κινηματογραφία. Αυτό το ταξίδι είναι χρονικό, όπως πρέπει να είναι τα ταξίδια. Εστιάζει σε διάφορες χρονικές περιόδους. Οι πενθήμερες ταινίες μας έχουνε μια θεματική με το γυναικείο φύλλο και θέματα τα οποία απασχολούν την επικαιρότητα ολοένα συχνότερα. Έχει να κάνει με ανθρώπους που μέσα σε αντίξοες συνθήκες επιμένουν να κυνηγούν  το όνειρο τους και να φτιάξουν τη ζωή τους, όπως τη ονειρεύονται. Έχει και μια θεματική που έχει να κάνει με τη παιδική ηλικία, γιατί τα παιδιά είναι ο βασικότερος λόγος για μια ελπίδα στις κοινωνίες, κυρίως σε δύσκολες περιόδους όπως σήμερα.

Ερ: Προσπαθήσατε να κάνετε κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή να μην κάνετε μια επανάληψη των προηγούμενων ετών.

Απ: Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Φυσικά βάσει των δυνατοτήτων που έχουμε. Είναι ένας συνδυασμός κυρίως οικονομικών παραμέτρων.

Έχουμε τις εταιρείες διανομής που και αυτοί περνάνε μια κρίση. Κάποιες εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμασταν, έχουνε κλείσει. Κάποιες άλλες εταιρείες έχουν φτάσει τις τιμές στα ύψη. Με πολλή γενναιότητα κρατάμε το εισιτήριο στα 5 και 6 ευρώ. 5 ευρώ είναι για τα παιδιά, τα ΑμεΑ και τους άνεργους και 6 ευρώ είναι για τους υπόλοιπους. Η γενναιότητα είναι ότι αυτή η τιμή για κινηματόγραφο, δεν υπάρχει πουθενά. Μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση που υπάρχει γύρω μας, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε σταθερό το εισιτήριο μας. Να προσφέρουμε μια χαρά στους Καβαλιώτες. Τα τελευταία χρόνια εστιάζουμε στο παιδικό, γιατί γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό. Φέτος έχουνε επιμεληθεί το πρόγραμμα των παιδικών ηλικιών δυο κυρίες που είναι στο διοικητικό συμβούλιο και είναι κοντά στην παιδική ηλικία. Είναι η Ευγενία Παπαϊωάννου και η Μαρίκα Χατζημπάρμπα. Προσπαθήσανε από την πλευρά τους να έχουμε ταινίες που δεν έχουνε προβληθεί το χειμώνα στην Καβάλα, από πλατφόρμες κλπ. Κάναμε ότι μπορέσαμε καλύτερο για να έχουμε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με τη συνεργασία που έχουμε με τις εταιρείες διανομής που μας στηρίζουνε και τις στηρίζουμε τα τελευταία χρόνια. Νομίζουμε ότι θα προσφέρουμε  κάτι ενδιαφέρον για τον κόσμο.

Ερ: Εκδηλώσεις σας ζητήσανε να φιλοξενήσετε; Θα έχετε κάποιες βραδιές με εκδηλώσεις;

Απ: Μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε στις 4 Ιουλίου τους Flicker Motel, θα έχουμε την «Τετραγωνική Ρίζα» στις 22 Ιουλίου. Επίσης θα έχουμε μια προβολή του ΚΕΘΕΑ/Κιβωτός η οποία θα είναι δωρεάν για τον κόσμο στις 8 Ιουλίου.  Έχουμε φροντίσει ο χώρος να είναι αξιοπρεπής και συμπαθητικός όπως  πάντα με τα ωραία μας φυτά. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα παραπάνω γιατί έχουμε και το θέμα των έργων που γίνονται δίπλα.

Προηγούμενο άρθρο

Ιδιωτικοποίηση στο νερό μέσω των συνενώσεων των ΔΕΥΑ- Συνέντευξη Χρήστου Ασλανίδη

Επόμενο άρθρο

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης εντείνει την κριτική του προς το Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη