Dark Mode Light Mode

«Κανείς δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές»

Χρησιμοποιώντας την μεγάλη του εμπειρία και την καλή γνώση των εκλογικών δεδομένων, ο πρώην Υπουργός και πρώην βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής κλήθηκε από την Πρωινή να σχολιάσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών.

Ο σχολιασμός έγινε επί του πανελλαδικού αποτελέσματος. Στη συνέχεια και ειδικότερα επί του αποτελέσματος των εκλογών στο Νομό Καβάλας. Ο Γιώργος Καλαντζής είπε αρχικά ότι κανείς στη Νέα Δημοκρατία δεν περίμενε αυτό το πανελλαδικό ποσοστό.

Τόσο χαμηλό. Εξήγησε ότι τα κομματικά στελέχη στην Αθήνα είχαν ενημέρωση για τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το χαμηλότερο ποσοστό του κόμματος θα ήταν το 31%!

Συμπληρώνει δε λέγοντας: «Το σημαντικό δεν είναι η μείωση του ποσοστού του κόμματος. Σημαντικό είναι το ότι το κόμμα μας έχασε ένα εκατομμύριο ψηφοδέλτια περίπου σε σχέση με τις εκλογές πέρσι. Δεν θα πω τι έκαναν τα άλλα κόμματα, που κι αυτά έχασαν ψήφους. Αυτό που μας νοιάζει είναι τι κάναμε εμείς».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαντζή πρέπει πλέον να υπάρξει συγκεκριμένη πρωτοβουλία και παρέμβαση για να αποκατασταθούν οι σχέσεις του κόμματος με τη βάση. Με το δυναμικό της, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην Υπουργός είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυναμική από ένα άλλο κόμμα- από αυτά της αντιπολιτευσης- ώστε να ανησυχεί η ΝΔ. Εκτός –σημείωσε- αν ενωθεί η Κεντροαριστερά.

Ενδεχόμενο που πάντως και υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θεωρεί πιθανό. Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καβάλας, το χαρακτήρισε χάλια! Καθώς όπως είπε, τόσο χαμηλό ποσοστό η Νέα Δημοκρατία δεν είχε στο Νομό μας ούτε στις εθνικές εκλογές του 1981.

Προηγούμενο άρθρο

Ηλίας Ιωαννίδης: «Να δυναμώσει η πραγματική Αριστερά»

Επόμενο άρθρο

Στον Χαντιντάγκι κοινόχρηστοι χώροι μπροστά στην Αλάνα