Dark Mode Light Mode

Κανονισμός και… τιμοκατάλογος για τις εκδηλώσεις στη Μ. Λέσχη!

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας στις 25 Ιουνίου εγκρίθηκε ομόφωνα ο κανονισμός λειτουργίας των χώρων στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης. Χώρος που διατίθεται για εκδηλώσεις.

Η απόφαση της επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα κυριότερα σημεία της απόφασης είναι τα ακόλουθα:

Σκοπός του παρόντος κανονισμού είναι να θέσει το πλαίσιο των κανόνων σχετικά με την δυνατότητα παραχώρησης χώρων του κτηρίου της ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΕΣΧΗΣ (το οποίο έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Καβάλας), ιδιοκτησίας της ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και την σχετική διαδικασία για την διενέργεια εκδηλώσεων και τη δυνατότητα επισκεψιμότητας του χώρου, κατ’ εφαρμογή των αρχών της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης. Η παραχώρηση αφορά προεχόντως την διενέργεια εκδηλώσεων, οι οποίες είναι συναφείς με τους σκοπούς και τις δράσεις του Δήμου Καβάλας (στον οποίο έχει παραχωρηθεί το κτήριο), όπως αυτές ορίζονται από το θεσμικό πλαίσιο.

Αντικείμενο παραχώρησης αποτελούν, κατόπιν εξέτασης σχετικού αιτήματος:

α) η αίθουσα εκδηλώσεων στον πάνω όροφο του κτιρίου με το σχετικό φουαγιέ. Στο φουαγιέ υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας catering (αποκλειστικής ευθύνης του διοργανωτή),

β) η αίθουσα εκδηλώσεων στον κάτω όροφο του κτιρίου. Υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας catering (αποκλειστικής ευθύνης του διοργανωτή), Επίσης, το κτήριο της Μεγάλης Λέσχης μπορεί να διατεθεί για επίσκεψη-περιήγηση κατόπιν συνεννόησης.

Κατά προτεραιότητα και χωρίς την καταβολή του αντίστοιχου ανταλλάγματος ο χώρος παραχωρείται στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καβάλας έναντι οποιουδήποτε αιτείται την παραχώρηση των χώρων της Μεγάλης Λέσχης.

Στα πλαίσια ελέγχου κάθε υποβληθείσας αίτησης εξετάζεται, επίσης, κατά πόσον ο χώρος θα παραχωρηθεί δωρεάν ή έναντι ανταλλάγματος, το οποίο θα αντιστοιχεί αποκλειστικά και μόνο σε κάλυψη λειτουργικών εξόδων του κτηρίου της Μεγάλης Λέσχης ανάλογα με το είδος και τον φορέα της εκδήλωσης. Κατ’ εφαρμογή των αρχών της διαφάνειας, της αμεροληψίας και της ίσης μεταχείρισης, δεν είναι επιτρεπτή η παραχώρηση χώρων έναντι ανταλλάγματος σε Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις του Δήμου. Η συν-διοργάνωση με το Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του δεν απαλλάσσει τον αιτούντα από την καταβολή του τιμήματος χρήσης των αιθουσών της Μεγάλης Λέσχης. Σε περίπτωση παραχώρησης έναντι ανταλλάγματος, το ποσό αυτό, το οποίο δυνάμει της κείμενης νομοθεσίας θα καταβάλλεται στο Δήμο Καβάλας υπό μορφή δωρεάς, είναι το ακόλουθο: α) για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων στον πάνω όροφο του κτιρίου με το σχετικό φουαγιέ ποσό 300 Ευρώ (αίθουσα 1). β) για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων στον κάτω όροφο του κτιρίου, ποσό 200 Ευρώ (αίθουσα 2).

γ) για την πραγματοποίηση πολιτικών γάμων, επιπλέον ποσό 150 Ευρώ.

δ) για την παραχώρηση σε επιχειρήσεις για εκθέσεις και προβολή των προϊόντων και σε επαγγελματικούς φορείς για συνέδρια, ποσό 500 Ευρώ.

Το καταβληθέν τίμημα κατατίθεται σε ειδικό κωδικό του Δήμου Καβάλας και χρησιμοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τις ανάγκες συντήρησης και επισκευής του κτιρίου της Μ. Λέσχης.

Μετά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ο Αρμόδιος Επικοινωνίας του Δήμου Καβάλας ελέγχει αν τηρήθηκαν οι όροι της συμφωνίας από τον διοργανωτή της εκδήλωσης. Στην περίπτωση ζημιών ή άλλων διαπιστωθέντων προβλημάτων προβαίνει στην καταγραφή τους και στην αποστολή σχετικού εγγράφου στον διοργανωτή/υπεύθυνο της εκδήλωσης, ώστε ο φορέας της εκδήλωσης να μεριμνήσει για όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση των ζημιών εντός επτά (7) ημερών από τη λήψη του σχετικού εγγράφου.

Σε περίπτωση μη λήψης των απαραίτητων μέτρων αποκατάστασης ο Δήμος Καβάλας προβαίνει σε όλες τις νόμιμες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες προκειμένου να υποχρεωθεί ο φορέας της εκδήλωσης να αποκαταστήσει τη ζημία.

Το θέμα της εκδήλωσης που πρόκειται να διοργανωθεί, θα πρέπει να κρίνεται συμβατό με τους σκοπούς και τις δράσεις του Δήμου Καβάλας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Καβάλας που συνίστανται στην ανάπτυξη, προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας και της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Επίσης, θα πρέπει να εξετάζεται η συμβατότητα της κάθε εκδήλωσης με το χαρακτήρα του κτιρίου ως διατηρητέου και την αναγκαιότητα διασφάλισης της προστασίας του.

Ο φορέας της εκδήλωσης υποχρεούται να διαθέτει για την υποδοχή του κοινού και την επίβλεψη της εκδήλωσης στους χώρους της Μεγάλης Λέσχης 1 έως 2 άτομα αναλόγως του μεγέθους και των αναγκών της εκδήλωσης, τα στοιχεία των οποίων θα γνωστοποιούνται στον Αρμόδιο Επικοινωνίας του Δήμου Καβάλας.

Υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης – επισκεψιμότητας του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης από τάξεις παιδιών ηλικίας 11 ετών και άνω κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας.

Προϋπόθεση για την επίσκεψη είναι να παρίστανται τουλάχιστον δύο συνοδοί ανά τάξη, τα ονόματα και τα στοιχεία των οποίων θα αναγράφονται στην αίτηση, και οι οποίοι θα έχουν την πλήρη ευθύνη και εποπτεία των ανηλίκων, όσο αυτοί βρίσκονται στους χώρους της Μεγάλης Λέσχης. Η δυνατότητα επίσκεψης από σχολεία καθίσταται δυνατή, εφόσον υπάρχει σε ισχύ σύμβαση αστικής ευθύνης.

Η παραχώρηση χρήσης συνοδεύεται από τις ακόλουθες απαγορεύσεις:

Απαγορεύεται

α) Η χρήση χώρων που δεν έχουν διατεθεί,

β) Η μεταβολή της διαρρύθμισης των χώρων άνευ αδείας,

γ) Η χρήση για λόγους διαφορετικούς από εκείνους που αναφέρονται στην αίτηση και το υπογραφέν συμφωνητικό παραχώρησης,

δ) Η επικόλληση αφισών ή αυτοκόλλητων και η ανάρτηση ή στερέωση αντικειμένων με καρφιά σε οποιονδήποτε χώρο,

ε) Η τοποθέτηση διαφημίσεων. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας έχει δικαίωμα να τροποποιεί τον Κανονισμό, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Οι σχετικές τροποποιήσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

Μία ακόμη παράταση στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024