Dark Mode Light Mode

«Κάνουμε χρήση αδειών έτους 2022!»

Με ανάρτηση της την Δευτέρα 26 Αυγούστου η γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα in.gr αναφέρεται στα γενικότερα προβλήματα λειτουργίας των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.

Στα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εκτός από γενικές αναφορές και διαπιστώσεις, το κείμενο ασχολείται με ειδικές περιπτώσεις Νοσοκομείων. Φιλοξενώντας και δηλώσεις συνδικαλιστών κτλ. Καβάλα και Δράμα έχουν την τιμητική τους στο ρεπορτάζ αφού υπάρχουν λόγια (σύντομες δηλώσεις) προέδρων των σωματείων των εργαζομένων και στα δύο Νοσοκομεία.

Αναλυτικά:

«Δυστυχώς στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό οι ελλείψεις ξεπερνούν το 50%. Για να καταλάβετε αυτό το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι στην νοσηλευτική και στο παραϊατρικό προσωπικό κάνουν χρήση αδειών του 2022.

Λειτουργούν από τις δώδεκα κλίνες της ΜΕΘ οι εννέα κι αυτές με υπερβάλλοντα εαυτό. Για την απόλυτη ξεφτίλα οι αμοιβές ένας νεοδιοριζόμενός δεν θα πάρει παραπάνω από 800€, ο μισθός του πρέπει να είναι και κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη», είπε η Κατερίνα Πετράκη, Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Καβάλας.

«Η περιφερειακή ενότητα Δράμας, όλος ο νομός δεν έχει σε καμία δημόσια δομή, δερματολόγο, ενδοκρινολόγο και γαστρεντερολόγο. Τώρα με την παραίτηση της συγκεκριμένης γιατρού θα μείνουμε με μία παθολόγο.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια όμως είναι πιο έντονο.  Δεν έχουμε πλέον ούτε ειδικευόμενους γιατρούς. Δεν επιθυμούν να εργαστούν στο δικό μας νοσοκομείο και αυτό προκύπτει γιατί δεν υπάρχουν και γιατροί», είπε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας.

Προηγούμενο άρθρο

Ως την Άνοιξη πρόσκληση σε επενδυτές για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου

Επόμενο άρθρο

Η «Γιορτή της αγοράς» δεν θα γίνει!