Dark Mode Light Mode

«… κάποιοι δεν σέβονται τους κανόνες προσβασιμότητας»

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 τους συναδέλφους και φίλους από την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών που διοργάνωσαν εκδρομή στη Ν. Ηρακλείτσα του Δήμου Παγγαίου στο νομό Καβάλας.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας διότι το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι υποδομές της προσβασιμότητας που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή (οδηγός όδευσης τυφλών στον πεζόδρομο, θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, αυτόνομος μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα κ.λ.π.) μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες αστοχίες από καταστηματάρχες ή πολίτες που δεν σέβονται τους κανόνες της προσβασιμότητας.

Στην προσπάθειά μας να προλάβουμε για μια ακόμη τουριστική περίοδο όλα τα κακώς κείμενα είχαμε στείλει έγγραφο στην δήμο Παγγαίου από τις 24 Απριλίου, το οποίο είχε κοινοποιηθεί και στο Α.Τ. Ελευθερούπολης σχετικά με την προσβασιμότητα και τους ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται για να τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία.

Παρόλα αυτά, ζούμε για άλλο ένα καλοκαίρι την ίδια ιστορία. Οι επισκέπτες δεν έχασαν πάντως το χιούμορ τους, περιηγήθηκαν στην περιοχή, έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο sup, δοκίμασαν τα φαγητά και τους περίφημους λουκουμάδες.

Ευχαριστούμε την κεντρική διοίκηση της Π.Ε. κεντρικής Μακεδονίας που μας εμπιστεύτηκε και επισκέφθηκε την περιοχή μας, όπως επίσης και τον πρόεδρο της Π.Ε. Θράκης κ. Ερσίν Μποζ που μας τίμησε με την παρουσία του. Εις το επανιδείν. Ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους.

Πηγή: Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ΑΜ

Προηγούμενο άρθρο

Δροσερό αεράκι φύσηξε στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Με το Επιμελητήριο σε επιχειρηματική αποστολή στη Σόφια