Dark Mode Light Mode

Κάρτα ελεύθερης στάθμευσης στο κέντρο, διευκόλυνση επαγγελματιών

Ως εκπρόσωπος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Καβάλας ο κ. Γιώργος Βαφείδης, αναλαμβάνει να μας ενημερώσει για τις ειδικές κάρτες στάθμευσης που θα χορηγηθούν για τα οχήματα των επαγγελματιών.

Τα επαγγελματικά οχήματα του τεχνικού κόσμου της Καβάλας. Το σκεπτικό της προσπάθειας, τη συμφωνία με το Δήμο. Τους όρους και τις προϋποθέσεις του μέτρου. Επειδή ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών, ο κ. Βαφείδης αναφέρεται στην αύξηση της τιμής του καφέ όταν αυτός προσφέρεται στα καταστήματα εστίασης.

Η συνέντευξη

Ερ: Έχετε συμφωνήσει με το Δήμο για ειδικές κάρτες σύντομης ελεύθερης στάθμευσης στο κέντρο για τους επαγγελματίες. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία σας;

Απ: Με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος γενικότερα της στάθμευσης των αυτοκινήτων των συναδέλφων των τεχνικών επαγγελμάτων, αποφασίσαμε πάντα με το Δήμο και τη Δημοτική Αστυνομία να εκδοθεί μια κάρτα σύντομης στάθμευσης η οποία θα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες των τεχνικών επαγγελμάτων. Αυτή η κάρτα θα τους διευκολύνει πάρα πολύ στα πλαίσια της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Αναφερόμαστε για σταθμεύσεις σε περιοχές ευθύνης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ερ: Πως θα ορίζεται η σύντομη στάθμευση;

Απ: Αυτό έχει να κάνει τον εκάστοτε επιτόπιο έλεγχο που θα γίνεται από τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν θα μπορεί ένα αυτοκίνητο να είναι παρκαρισμένο από το πρωί μέχρι την επόμενη μέρα, σε μια συγκεκριμένη θέση. Θα είναι παρκαρισμένο όσο διαρκεί μια τεχνική εργασία. Μιλάμε για τους υδραυλικούς, τους ψυκτικούς, τους ηλεκτρολόγους των οποίων τα αυτοκίνητα στη κυριολεξία είναι τα καταστήματα τους. Είναι οι αποθήκες τους, είναι τα γραφεία τους. Στο παρελθόν ήταν αναγκασμένοι να παρκάρουν σε μια θέση στάθμευσης, να προχωρήσουν στη δουλειά που είχανε σε οικεία ή σε μια επιχείρηση και στη διάρκεια μπορεί να προέκυπτε μια ανάγκη για κάποια υλικά, για κάποια μέσα και θα έπρεπε να πάρουν το αυτοκίνητο ενώ είχαν πληρώσει. Το μέτρο θα αφορά μόνο για το επαγγελματικό αυτοκίνητο. Θα είναι συγκεκριμένα και αυστηρά τα δικαιολογητικά για την έκδοση της συγκεκριμένης κάρτας. Δε θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν κάποιοι άλλοι.

Ερ: Υπολογίζετε πόσες περίπου κάρτες θα εκδοθούν;

Απ: Θεωρούμε ότι οι κάρτες θα κυμανθούν μεταξύ των 50 και των 100. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με τους επαγγελματίες οι οποίοι πρέπει να είναι μέλη πρωτοβάθμιων συλλογικών οργάνων σωματείων και κατ’  επέκταση μέλη της Ομοσπονδίας. Να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση αυτής της κάρτας. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπερβούν τις 100 κάρτες. Υπολογίζουμε από 50 μέχρι 70. Σίγουρα είναι μια ανάσα για αυτούς και μια διευκόλυνση.

Ερ: Το θέμα είναι να βρουν να παρκάρουν. Το πιθανότερο είναι να μη βρουν…

Απ: Ακριβώς. Η διευκόλυνση θα είναι περισσότερο οικονομική. Υπάρχουν άνθρωποι των συγκεκριμένων επαγγελμάτων που μπορεί για ένα συγκεκριμένο έργο – για μια δουλειά που κάνουν -που εκτελούν για παράδειγμα σε ένα κατάστημα ή σε ένα γραφείο της οδού Ομόνοιας, να παρκάρουν και να ξεπαρκάρουν ή να συμπληρώσουν μια κάρτα. Να έχουν το μυαλό τους εκεί και στο τέλος να φύγουν και με κλήση από τη Δημοτική Αστυνομία.

Ερ: Μια ερώτηση για τον καφέ αφού είστε και πρόεδρος του σωματείου των Καφεζυθοπωλών. Αυξήθηκε η τιμή του καφέ στις καφετέριες και εννοούμε σε αυτούς που κάθονται σε αυτά τα καταστήματα.

Απ: Ναι αυξήθηκε. Είναι λογικό. Με τόσες αυξήσεις τόσο σε φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό επίπεδο, θα υπάρξει αντίκτυπο αυτό στον καταναλωτή. Οι επιχειρήσεις οι οποίες  λειτουργούν νοικοκυρεμένα, έχοντας φορολογική και ασφαλιστική συνείδηση και ακολουθούν και εφαρμόζουν όλες αυτές τις εντολές της κεντρικής διοίκησης σε φορολογικό, ασφαλιστικό επίπεδο για να μπορέσουν να επιβιώσουν πρέπει κάποιες ελάχιστες από τις αυξήσεις αυτές να τις μετακινούν στο τελικό προϊόν και κατ` επέκταση στον καταναλωτή. Δεν γίνεται αλλιώς.

Προηγούμενο άρθρο

Καλό καλοκαίρι από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καβάλας!

Επόμενο άρθρο

Καύσωνας, τουρισμός προκαλούν την αύξηση των κρουσμάτων covid-19