Dark Mode Light Mode

Καταδικάστηκε για συκοφαντική ανάρτηση στο Facebook

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς δικαστηρίου στο Πρωτοδικείο Καβάλας ξεχώρισε υπόθεση που αφορά σε συκοφαντική δυσφήμιση με ανάρτηση στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο Facebook. Στην υπόθεση εμπλέκονται άτομα από τη Θάσο και δικάστηκε χθες μετά από έφεση.

Πρόκειται για ανάρτηση στο Facebook νεαρού επιχειρηματία το καλοκαίρι του 2014. στράφηκε εναντίον δύο άλλων επιχειρηματιών του νησιού οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του, τον καταδίκασαν σε πρώτο βαθμό, ενώ προσέφυγαν και στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να κινδυνεύει να πληρώσει αποζημίωση έως και πέντε χιλιάδες ευρώ.

Η ανάρτηση αναφέρονταν σε ζητήματα λειτουργίας επιχειρήσεων περιλαμβάνοντας και σεξουαλικά υπονοούμενα. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες ερήμην. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε στο δικαστήριο ότι έχει ήδη ζητήσει συγνώμη από τους θιγόμενους συναδέλφους του. Αμφότεροι οι επιχειρηματίες που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας δήλωσαν ότι η συγνώμη διατυπώθηκε μέσω δικηγόρου αφού ποτέ ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ώστε να τους αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο και να ζητήσει συγνώμη.

Πάθαμε τεράστια ζημιά, οικογενειακή και οικονομική, τόνισαν οι δύο μηνυτές. Ο αδελφός του κατηγορούμενου που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης προσπάθησε να εξηγήσει το λόγο για τον οποίον έγινε η ανάρτηση και που διαγράφηκε έπειτα από εννέα περίπου ημέρες. Δήλωσε ότι ανάμεσα στους δύο μηνυτές και τον κατηγορούμενο υπήρξε οικονομική διαφορά. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή καθώς τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά συρροή.

Προηγούμενο άρθρο

Από μέρα σε μέρα το αίτημα προσωρινής διαταγής

Επόμενο άρθρο

4 ακόμη πλοία στην Κεραμωτή το επόμενο καλοκαίρι