Dark Mode Light Mode

Καταδίωξη ως την… Πιερία(!) για παράνομη αλίευση αχινών στο Παληό

Φωτογραφία αρχείου

Τις πρωινές ώρες την 15-10-2024, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για παράνομη αλίευση αχινών, εντοπίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καβάλας ένας 36χρονος αλλοδαπός μαζί με ένα ακόμα άτομο (α.λ.σ.) να έχει φορτώσει αλιεύματα σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, στη βραχώδη περιοχή της παραλίας ¨ΠΑΛΗΟ¨ στην Καβάλα.

Οι προαναφερθέντες τράπηκαν σε φυγή με το όχημα, προς άγνωστη κατεύθυνση, αναπτύσσοντας ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγουν τον έλεγχο από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Τις απογευματινές ώρες χθες, ο 36χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Πύδνας-Κολινδρού, στην περιοχή ¨ΚΙΤΡΟΣ¨ της Πιερίας.

Στη συνέχεια, τον παρέδωσαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, για παράβαση των άρθρων 5 και 7 του Π.Δ. 65/2014 ¨Παράνομη αλίευση αλιευμάτων του είδους αχινός, όπως τιμωρείται με το άρθρο 9 του Π.Δ. με τις κυρώσεις του άρθρου 20 παρ. 2του Ν.Δ. 420/1970 ¨Αλιευτικός έλεγχος¨(ΦΕΚ 27Α/1970) σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ., του άρθρου 290Α Π.Κ. ¨Επικίνδυνη οδήγηση¨, του άρθρου 309 Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 42 Π.Κ. ¨Απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης¨, του άρθρου 169 Π.Κ. ¨Απείθεια¨ και του άρθρου 169 Π.Κ. ¨Βία κατά υπαλλήλων¨.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Κάνατε ράμματα. Και τώρα πώς τα φροντίζετε;

Επόμενο άρθρο

Φωτογραφικό οδοιπορικό στα επιτεύγματα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στην ΑΜΘ (φωτογραφίες)