Dark Mode Light Mode

Καταγγέλλουν την απόλυση ως απαράδεκτη

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το πρωί με αφορμή του γνωστό περιστατικό απόλυσης συνδικαλίστριας από την εταιρεία Selecta. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε από το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων ΠΕ Καβάλας, όπου γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου είναι η Βασιλική Μπράτσου η οποία αι απολύθηκε. Μαζί της στη συνέντευξη βρισκόταν και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Βαγγέλης Φρυδάς.

Ο κ. Φρυδάς κατάγγειλε την απόλυση ως απαράδεκτη και διευκρίνισε: «Η απαράδεκτη απόλυση της Βασιλικής Μπράτσου είναι αποτέλεσμα της επίθεσης εκ μέρους της εργοδοσίας στους εργαζόμενους. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάπτυξης που κάποιοι ευαγγελίζονται. Η εταιρεία Selecta κερδίζει από την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Όλα αυτά οδηγούν τους εργαζόμενους σε οργάνωση, γιατί όποιος διεκδικεί αντιμετωπίζει τρομοκρατία και απόλυση.

Δεν πρόκειται για μια απλή απόλυση εργαζόμενου. Είναι απόλυση συνδικαλιστή και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Αυτή τη συμπεριφορά καλύπτει από την πλευρά της η κυβέρνηση, η επιθεώρηση εργασίας και το Εργατικό Κέντρο. Στην απόλυση για της κ. Μπράτσου θα πρέπει να δοθεί άμεση απάντηση από τα σωματεία, τα οποία προτρέπουμε να εκδώσουν σχετικές καταγγελτικές ανακοινώσεις».

Η Βασιλική Μπράτσου είπε στους δημοσιογράφους ότι νωρίτερα χθες επισκέφθηκε την επιθεώρηση εργασίας προκειμένου να λάβει αντίγραφο της γνωμοδότησης που αφορά στην απόλυσή της. Όπως διηγήθηκε στους δημοσιογράφους, εκπρόσωπος της υπηρεσίας της είπε ότι η γνωμοδότηση δεν είναι ακόμη έτοιμη. Κάνε διακοπές, φαίνεται να προέτρεψε την απολυμένη εργαζόμενη ο υπάλληλος της υπηρεσίας. Αυτό τουλάχιστον μετέφερε στους δημοσιογράφους η Βασιλική Μπράτσου.

Δίνουν και παίρνουν οι απολύσεις στη Selecta, συμπλήρωσε η απολυμένη εργαζόμενη, σημειώνοντας ότι αρχικά στην εταιρεία δούλευαν διακόσιοι άνθρωποι αλλά επακολούθησαν μαζικές απολύσεις. Ανέφερε είκοσι απολύσεις το Σεπτέμβριο του 2017 και εικοσιπέντε απολύσεις τον Μάρτιο του 2018.

Προηγούμενο άρθρο

Χωρίς τα προνήπια οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Επόμενο άρθρο

Καλαντζής περί διοδίων και εσωκομματικών εκλογών