Η πολεοδομική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (με έδρα την Θεσσαλονίκη) ενέκρινε αίτημα εταιρίας που αφορά την κατασκευή κοντά στον Ποτό εμπορικού κέντρου. Η Θάσος με την γνωστή τουριστική ανάπτυξη, δεν διαθέτει ακόμη εμπορικά κέντρα. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η συγκεκριμένη επένδυση κι όπως ακούγεται στο νησί δεν είναι η μόνη. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί ανατολικά του Ποτού, σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή που ονομάζεται Χοχλιός. Σύμφωνα με πληροφορίες το εμπορικό κέντρο θα γίνει πάνω από το δρόμο. Για την συγκεκριμένη δραστηριότητα υπήρχε η φήμη ότι επρόκειτο για ένα ακόμη ξενοδοχείο. Τελικά πρόκειται για εμπορικό κέντρο.
Την επένδυση εκπροσωπεί πολιτικός μηχανικός της Θάσου. Για την έκδοση της οικοδομικής άδειας έπρεπε να δοθεί άδεια από την προαναφερθείσα υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα η υπηρεσία ενέκρινε κατά παρέκκλιση όρων και περιορισμών δόμησης τη δόμηση και τον όγκο για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου. Αυτό φέρεται να έχει την ονομασία « Renaissance». Από τα στοιχεία που συνοδεύουν την εγκριτική απόφαση μαθαίνουμε ότι: «…πρόκειται να ανεγερθεί ένα διώροφο εμπορικό κέντρο με υπόγειο και με κάλυψη 847,66τ.μ.και συνολικό εμβαδόν 1.126,95τ.μ. Στο ισόγειο θα κατασκευαστούν 12 καταστήματα, εκ των οποίων τα 11 λιανικού εμπορίου και 1 κατάστημα εστίασης με χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εντός και εκτός του κτιρίου. Στον όροφο επίσης θα λειτουργεί κατάστημα εστίασης με χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εντός και εκτός καταστήματος. Στο υπόγειο θα λειτουργεί εκθεσιακός χώρος καθώς και αποθήκες και χώροι υγιεινής (WC ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ).Στο ισόγειο θα περιλαμβάνονται καταστήματα λιανικού εμπορίου τοπικών προϊόντων, βιολογικών προϊόντων ομορφιάς και καλλυντικών, ενδυμάτων, υποδημάτων, κοσμημάτων, τουριστικών προϊόντων λαϊκής τέχνης, ειδών σπιτιού και διακόσμησης και προϊόντων τεχνολογίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
Εντός του εμπορικού κέντρου θα λειτουργεί ο μοναδικός εκθεσιακός χώρος στην περιοχή, όπου θα παρουσιάζονται παραδοσιακοί τρόποι παραγωγής τοπικών προϊόντων και όπου τοπικές επιχειρήσεις θα μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους, κάτι που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της περιοχής. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση σκοπιμότητας, η εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα θα αποτελέσει σημαντική μονάδα για την ευρύτερη περιοχή με γνώση της τοπικής τουριστικής αγοράς και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη διάθεση των τοπικών προϊόντων του νησιού της Θάσου αλλά και άλλων εμπορικών προϊόντων». Από τα σχετικά της απόφασης έγγραφα καταλαβαίνουμε ότι η επένδυση άρχισε να απασχολεί υπηρεσίες και φορείς από το 2015. Το τελευταίο διάστημα οι ενέργειες επιταχύνθηκαν.