Dark Mode Light Mode

Κατασκηνωτικό κέντρο στην παραλία μετά τη Νέα Καρβάλη

Μεγάλη παραλιακή έκταση αμέσως μετά τη Νέα Καρβάλη, πολύ κοντά στο Εκθεσιακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, φαίνεται ότι οδεύει προς αξιοποίηση.

Ήδη υπάρχει απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη παραχώρησης κατά χρήση δέκα στρεμμάτων προς το «Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών». Σύντομα αναμένεται δεύτερη ίδιου περιεχομένου απόφαση, για μία ακόμη παραχώρηση προκειμένου να γίνει τουριστική αξιοποίηση.

Κάτι σαν παραλιακό μπαρ. Συνολικά στις ίδιες εκτάσεις υπήρξε ενδιαφέρον τα προηγούμενα χρόνια από επιχειρηματίες που ήθελαν να κατασκευάσουν συνεργεία επιδιόρθωσης σκαφών αναψυχής. Οι φορείς της Νέας καρβάλης είχαν διαφωνήσει και είχαν κινητοποιηθεί αντίθετα στα σχέδια των επιχειρηματιών.

Όταν σχετικά πρόσφατα έγινε η διαδικασία της δημοπράτησης- μιας και οι συγκεκριμένες εκτάσεις ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας- παράγοντες της Νέας Καρβάλης συμμετείχαν με ποικίλους τρόπους. Ματαιώνοντας οριστικά τα προαναφερθέντα σχέδια, με τα οποία είχαν λόγους και δεν συμφωνούσαν.

Η προχθεσινή απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη μετά από τη δημοπρασία που έγινε, είναι απόφαση παραχώρησης κατά χρήση στο «Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών» 10 στρεμμάτων για τη δημιουργία βιοτεχνίας χαμηλής όχλησης.

Η παραχώρηση γίνεται για 25 χρόνια. Με δυνατότητα παράτασης ακόμη 10. Το «Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών» θα πληρώνει στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας περίπου 3.000 ευρώ το έτος. Στα σχέδιά του «Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών» είναι να δημιουργήσει ένα πρότυπο κατασκηνωτικό κέντρο μαζί με εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών (κεραμικής και άλλα). Στην ίδια περιοχή πρόκειται να φυτέψει 500 δέντρα κουκουναριές για να υπάρχει και παραγωγή κουκουναριών. Κατάλληλων για μαγειρική χρήση.

Το σχέδιο είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και όσα περιγράψαμε να το αφορούν φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή! Υπάρχει μάλιστα η ετοιμότητα από το «Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών» να ξεκινήσει άμεσα την αξιοποίηση της έκτασης.

Πολύ κοντά σε αυτήν και κοντά στην  Κυκλοφοριακή Πίστα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο) θα γίνει νέα παραχώρηση. Μεγάλης επίσης έκτασης σε εταιρεία η οποία θα την αξιοποιήσει τουριστικά. Αναφέρεται παραλιακό μπαρ, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Δραστηριότητα που παραπέμπει στην καλοκαιρινή περίοδο.

Αυτό σημαίνει ότι με αφετηρία το «Ακόντισμα» και τα Καλοκαιρινά μουσικά γεγονότα, δημιουργούνται και άλλοι χώροι στην ίδια περιοχή προς γενικότερη αξιοποίηση. Εντός των οποίων βρίσκεται το κτίριο και το οικόπεδό του Εκθεσιακού Κέντρου.

Να σημειώσουμε επίσης ότι προ δεκαετίας οι ίδιες εκτάσεις που σήμερα παραχωρούνται διεκδικήθηκαν από τον τότε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΟΚ. Προκειμένου η οικογένεια Ψωμιάδη εκείνα τα χρόνια να δημιουργήσει προπονητικό Κέντρο το σχέδιο όμως αν και ξεκίνησε τελικά δεν είχε προχωρήσει.

Προηγούμενο άρθρο

Μειώθηκαν οι Ουκρανοί πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Καπλανίδειο Ξενώνα  

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022