Dark Mode Light Mode
Έκθεση «Μουσείο Κούκλας» στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας
Κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού προβάτων

Κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού προβάτων

Φωτογραφία αρχείου

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα του καταρροϊκού πυρετού και την εξάπλωση του νοσήματος σε συνδυασμό με την Επιζωοτία Ευλογιάς, η ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα το Τμήμα Κτηνιατρικής ενημερώνουν για τα εξής:

  • Οι κτηνοτρόφοι που παρατηρούν ύποπτα συμπτώματα, να επικοινωνούν με την Κτηνιατρική Υπηρεσία προκειμένου να ληφθούν δείγματα από τα άρρωστα ζώα και να υπάρξει εργαστηριακή επιβεβαίωση του νοσήματος (τηλέφωνα επικοινωνίας 2513503420, 2513503415, 2591022363).
  • Απαγορεύεται προς το παρόν η μετακίνηση ζώντων ζώων για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από την άμεση σφαγή και μόνο για τα βοοειδή που δεν συνδέονται επιδημιολογικά με μονάδες αιγοπροβάτων. Να μην πραγματοποιούνται πάσης φύσεως μετακινήσεις μηρυκαστικών κατά τις ώρες δραστηριότητας των εντόμων – φορέων (από το σούρουπο ως την αυγή).
  •  Προτείνεται η τακτική χρήση εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών τόσο στις σταβλικές εγκαταστάσεις όσο και πάνω στα ζώα, με εγκεκριμένα σκευάσματα.
  • Πριν την μετακίνηση των ζώων που πρόκειται να σφαγούν (μόνο για βοοειδή που αναφέρθηκαν παραπάνω), εφαρμόζεται υποχρεωτικά εγκεκριμένο εντομοκτόνο σκεύασμα επί των ζώων, με μεγάλη προσοχή στην πιστή τήρηση των χρόνων αναμονής .
  • Οι μεταφορείς ζώντων ζώων να ψεκάζουν τα οχήματα, πριν την μεταφορά ζώων προς τα σφαγεία, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα- εντομοαπωθητικά σκευάσματα.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Έκθεση «Μουσείο Κούκλας» στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας