Dark Mode Light Mode

Καθαρισμός οικίας μετά από ανακαίνιση: Τι να προσέξετε

Ο καθαρισμός οικίας μετά από ανακαίνιση είναι μια διαδικασία η οποία ενώ ακούγεται αγχωτική, στην πραγματικότητα με τα σωστά βήματα μπορεί να ολοκληρωθεί αρκετά γρήγορα και εύκολα. Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, τότε μπορείτε να εγκατασταθείτε με άνεση στο νέο σας σπίτι. Το σπίτι μετά από μια ανακαίνιση απαιτεί προσεκτικό αρχικό καθαρισμό, επιλογή κατάλληλων επαγγελματικών προϊόντων και καλό ξεσκόνισμα και σκούπισμα για την απομάκρυνση της σκόνης. Με καλή διάθεση μπορεί να δημιουργηθεί ένα καθαρό περιβάλλον, προετοιμασμένο για κάθε εργασία ανακαίνισης. Η σωστή διαδικασία ακολουθεί παρακάτω.

Απομάκρυνση μπάζων και υπολειμμάτων

Είναι μια διαδικασία την οποία συνήθως πραγματοποιούν οι ειδικοί που θα αναλάβουν την ανακαίνιση. Πρόκειται για την αφαίρεση των μπάζων και των διαφόρων υπολειμμάτων που δημιουργήθηκαν από τις εργασίες ανακαίνισης. Συνήθως, τα υπολείμματα αυτά τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους, και ίσως χρειαστεί να νοικιάσετε έναν τέτοιο κάδο από τον δήμο.

Επιλογή των κατάλληλων επαγγελματικών προϊόντων

Πριν προχωρήσετε στην έναρξη του καθαρισμού, θα πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα εργαλεία και καθαριστικά προϊόντα, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας αυτό. Πανάκια μικροϊνών, σφουγγάρια, επαγγελματικές σφουγγαρίστρες, χλωρίνη για το μπάνιο και επαγγελματικά σαπούνια είναι μερικοί μόνο από τους πιο σημαντικούς σας συμμάχους.

Βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από επαγγελματικά είδη καθαρισμού που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε τον χώρο σας  μετά από μια ανακαίνιση

Καθαρισμός από πάνω προς τα κάτω

Ένας βασικός κανόνας για επιτυχημένο καθαρισμό είναι να ξεκινήσετε το καθάρισμα από πάνω προς τα κάτω. Με την μέθοδο αυτή, απομακρύνεται πιο εύκολα η βρωμιά και η σκόνη. Σκεφτείτε το πιο απλό παράδειγμα. Θα κουραστείτε πολύ αν καθαρίσετε το πάτωμα και μετά καθαρίσετε τα κουφώματα. Η σκόνη που  υπάρχει στα κουφώματα, θα πέσει στο πάτωμα. Επομένως, θα πρέπει να καθαρίσετε εκ νέου το δάπεδο σας.

Ξεσκόνισμα με πανί μικροϊνών

Οι πιο πολλές επιφάνειες έχουν ανάγκη από μια ειδική αντιμετώπιση, ενώ ορισμένες έχουν αρκετή ευαισθησία. Για το λόγο αυτό, συστήνεται να χρησιμοποιήσετε ένα πανάκι μικροϊνών, για να αποφύγετε να προκαλέσετε φθορά στα ντουλάπια σας ή τα είδη υγιεινής σας. Το πανί μικροϊνών θα σας βοηθήσει να μαζέψετε την σκόνη, χωρίς να χρειαστεί να περάσετε πολλές φορές την κάθε επιφάνεια.

Σκούπισμα με την συμβατική σκούπα

Το σκούπισμα με την συμβατική σκούπα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε έναν μεγάλο αριθμό υπολειμμάτων και σκόνης, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ηλεκτρική σκούπα. Είναι μια καλή προεργασία, η οποία θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στην αφαίρεση της σκόνης από το δάπεδο.

Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα

Με μια ηλεκτρική σκούπα η οποία θα έχει τα κατάλληλα εξαρτήματα για τις γωνίες και τις διάφορες επιφάνειες, περάστε κάθε σημείο του σπιτιού. Έπειτα, χρησιμοποιήστε υγρά πανιά για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα σκόνης που δεν έχει συλλέξει η σκούπα.

Σφουγγάρισμα

Αφού ολοκληρωθεί το σκούπισμα, έρχεται η ώρα για το σφουγγάρισμα. Προτιμήστε μια καινούργια σφουγγαρίστρα, η οποία θα σας προσφέρει άψογο καθάρισμα με τη μια. Όσον αφορά το καθαριστικό προϊόν, επιλέξτε το κατάλληλο με βάση το είδος του δαπέδου σας. Για παράδειγμα, αν έχετε ξύλινο δάπεδο, προτιμήστε ένα καθαριστικό για ξύλινο δάπεδο.

Σε περίπτωση που ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, τότε ο καθαρισμός της οικίας σας μετά από ανακαίνιση θα γίνει παιχνιδάκι. Το σπίτι σας θα αποκτήσει γρήγορα μια όμορφη και λαμπερή όψη. Ετοιμαστείτε μετά να το επιπλώσετε και να απολαύσετε τον νέο σας χώρο!

Προηγούμενο άρθρο

Γιατί να επιλέξετε χειροποίητα έπιπλα για το σπίτι σας

Επόμενο άρθρο

Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στην είσοδο της Ελευθερούπολης (φωτογραφίες)