Dark Mode Light Mode
ΔΕΥΑΚ : Ανοιχτά τα ταμεία
Καθηγήτρια από το Καλαμπάκι Δράμας περιγράφει πώς βιώνει την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην εκπαίδευση του κρατιδίου της Βαυαρίας
Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας προς την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Καθηγήτρια από το Καλαμπάκι Δράμας περιγράφει πώς βιώνει την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην εκπαίδευση του κρατιδίου της Βαυαρίας

Η Θεανώ Αλβανοπούλου είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής από το Καλαμπάκι Δράμας.

Τον τελευταίο καιρό εργάζεται σε Realschule στο Μόναχο.

Σε κείμενο που έστειλε για το Proininews περιγράφει με αναλυτικό τρόπο, την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην εκπαίδευση της Γερμανίας από τον Φεβρουάριο  και μετά, φτάνοντας στην επανεκκίνηση που γίνεται στα σχολεία(μόνο για τις  τελευταίες τάξεις)  σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου.

Αναλυτικά γράφει :

Από τα τέλη του Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, λαμβάναμε καθημερινά ενημερώσεις και emails σχετικά με το Covid-19 από το διευθυντή του σχολείου.

Μας ενημέρωναν για τη κατάσταση που επικρατούσε στη Κίνα και στην Ιταλία.

Στις 2 Μαρτίου, αφού είχαμε επιστρέψει από τις ανοιξιάτικες διακοπές, ο επιμελητής του σχολείου είχε αναρτήσει έξω από κάθε αίθουσα ενημερώσεις σχετικές με τον ιό. Τη πρώτη ώρα διδασκαλίας έπρεπε, πριν ακόμη ξεκινήσει το μάθημα, να ρωτήσουμε τα παιδιά εάν ταξίδεψαν στις χώρες, τις οποίες είχε εξαπλωθεί ήδη ο ιός.

Τις επόμενες μέρες, καθώς όλα κυλούσαν ομαλά, έπρεπε μονάχα να συμπληρώνουμε μια ειδική φόρμα για τα παιδιά που απουσίαζαν και να δηλώσουμε ότι η απουσία τους δεν ευθύνεται στον Covid-19. Οποιοδήποτε παιδί ένιωθε αδιάθετο απευθείας έπρεπε να φύγει στο σπίτι και απλώς να ενημερώσει τη Γραμματέα του σχολείου για να επικοινωνήσει με τους γονείς. Πράγμα που δεν συνέβαινε τόσο εύκολα παλιότερα. Τα παιδιά έπρεπε να υπήρχε σοβαρός λόγος για να απουσιάσουν από το σχολείο.

 Έως τις 12 Μαρτίου είχαμε καθημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και μόνο ένας συνάδελφος μας είχε μπει υποχρεωτικά σε καραντίνα από τις 2 Μαρτίου, γιατί είχε ταξιδέψει σε ένα μέρος της βόρειας Ιταλίας με την οικογένεια του κατά τη διάρκεια των διακοπών. 12 Μαρτίου ,ημέρα Πέμπτη, είχαμε λάβει αργά το βράδυ στο κινητό μας μήνυμα από το διευθυντή, ότι πρέπει να επικοινωνήσουμε με τους γονείς άμεσα, γιατί τα παιδιά έπρεπε την επόμενη μέρα να έρθουνε στο σχολείο, μόνο για να μαζέψουνε τα πράγματα τους και να φύγουνε στο σπίτι. Από τη πρώτη βδομάδα κιόλας τα παιδιά είχανε λάβει ένα νέο λογαριασμό στο Teams Microsoft και εκεί είχανε όλες τις πληροφορίες και το τι πρέπει να διαβάσουνε για το κάθε μάθημα. Μέσω αυτής της πλατφόρμας τα παιδιά είχανε τη δυνατότητα να γράψουνε και τα επαναληπτικά τους τεστ.

 Από τις 13 Μαρτίου όπου τα σχολεία έκλεισαν, μερικοί καθηγητές επέστρεψαν στο σχολείο στις 14 Απριλίου, τη δεύτερη βδομάδα των πασχαλινών διακοπών, για να οργανώσουν τις αίθουσες και να φροντίσουν 2-3 παιδιά, διότι οι γονείς τους είναι νοσηλευτές και γιατροί και έπρεπε να πάνε στις δουλειές τους.

Τα σχολεία επίσημα ανοίγουν στις 27 Απριλίου μόνο για τις τελευταίες τάξεις που γράφουν τις προαγωγικές τους εξετάσεις.

 Πρέπει να φοράνε μάσκα και οι καθηγητές και οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο. Να υπάρχει απόσταση μεταξύ των θρανίων 2 μέτρα. Στο διάλειμμα επίσης να τηρούνται οι αποστάσεις και τα παιδιά να φέρουν από το σπίτι τους φαγητό.

Αντισηπτικά υπήρχαν από πριν σε κάθε αίθουσα του σχολείου και τις μάσκες θα τις παρέχει το σχολείο. Πιθανολογείται ότι στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν και οι προτελευταίες τάξεις στο σχολείο.

Όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο και βέβαιο ακόμη, γιατί κάθε ώρα νέα μέτρα και νέες αλλαγές εφαρμόζονται από το κρατίδιο της Βαυαρίας. Έτσι γίνεται αντιληπτό, ότι κανένας μας δε ξέρει ποτέ θα ολοκληρωθεί αυτή η περίοδος. Εμείς βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει.

Θεανώ Αλβανοπούλου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε Realschule

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΥΑΚ : Ανοιχτά τα ταμεία

Επόμενο άρθρο

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας προς την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος για τη γενοκτονία των Αρμενίων