Dark Mode Light Mode

Καθυστερεί η αυτοψία στης Αρχαιολογίας στα ευρήματα του Αγίου Νικολάου

Αρχαιολογικά ευρήματα, η σημασία των οποίων δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, εντοπίστηκαν προ λίγων ημερών σε δύο ή τρία διαφορετικά σημεία στην αγορά του Αγίου Νικολάου.

Στο πλαίσιο των εργασιών για το «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου». Τα σκαψίματα αποκάλυψαν κάποιες διαφορετικές πέτρες που απασχόλησαν αμέσως τους αρχαιολόγους που επιβλέπουν την πρόοδο των εργασιών. Κλήθηκε η Αρχαιολογική υπηρεσία.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει την απαραίτητη αυτοψία, θα δώσει τις σχετικές οδηγίες. Το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για ευρήματα μικρής σημασίας που θα βρεθεί τρόπος να προστατευτούν ή να μεταφερθούν. Πάντως καθυστέρηση των εργασιών προκύπτει ήδη.

Θυμίζουμε ότι παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και στο έργο του φυσικού αερίου. Στις εργασίες επί της Βενιζέλου. Κι εκεί το έργο απλώς καθυστέρησε, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στην περιοχή κανονικά. Οι φορείς που εμπλέκονται στο έργο του Αγίου Νικολάου, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο, είναι ενημερωμένοι για την εξέλιξη. Και αισιόδοξοι ταυτόχρονα ότι η καθυστέρηση θα υπάρξει μεν αλλά θα είναι μικρή.

Προηγούμενο άρθρο

Εντός του μήνα σε χρήση η κερκίδα του «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

Επόμενο άρθρο

Μια ώρα ήταν έξω από το λιμάνι το πλοίο «Άνεμος»