Dark Mode Light Mode

Καθυστέρηση για το νέο λιμάνι: Ραντεβού το 2025!

Οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν. Δεν φαίνεται να αργούν.

Η υπό παραχώρηση, δηλαδή η ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β’» μετατίθεται για το νέο έτος!

Αν και η σύμβαση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών την αναφέρει για την 1η Νοέμβρη 2024. Το συμπέρασμα προκύπτει από τις συναντήσεις που έγιναν στην Καβάλα τις προηγούμενες μέρες, ανάμεσα στον ΟΛΚ και την Europort.

Ο πραγματικός λόγος της αρνητικής αυτής αλλαγής δεν είναι γνωστός. Σε γενικές γραμμές δεν είναι έτοιμο το λιμάνι, ταυτόχρονα δεν είναι έτοιμοι κι όσοι θα το αναλάβουν.

Τα πράγματα ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου απλά. Υπάρχει σύμβαση εγκεκριμένη και από τη Βουλή που αναφέρεται σε αλλαγή την 1η Νοέμβρη ή ως το τέλος Οκτώβρη.

Με τα νέα δεδομένα μεσολαβεί διάστημα 2 ή 3 ή περισσότερων μηνών που το νέο λιμάνι παραμένει στην ευθύνη του ΟΛΚ.

Κι αυτό δεν προβλέπονταν. Πρέπει να γίνει. Πρέπει ο ΟΛΚ να συνεχίσει να πληρώνει για τη λειτουργία του νέου λιμανιού.

«Δεν ξέρουμε τίποτα» λένε και θυμωμένοι όσοι περίμεναν την ιδιωτικοποίηση αλλά αυτή δεν θα γίνει στην ώρα της. Ανεπίσημα από τον ΟΛΚ δηλώνεται ετοιμότητα για την από εδώ και πέρα διαδικασία. Άρα για αυτό που δεν γίνεται, αφήνει να εννοηθεί ο Οργανισμός, ευθύνεται η άλλη πλευρά.

Συχνά ακούμε να επιρρίπτονται ευθύνες στον υπό παραχωρησιούχο που εξ αρχής δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποχρεώσεις του στο νέο λιμάνι της Καβάλας. Γενικά παρακολουθούμε μια κατάσταση συγκεχυμένη που δεν έχει καμία σχέση με τα προ έτους πανηγύρια. Τότε που ανακοινώνονταν οι συμφωνίες και οι προς το καλύτερο αλλαγές.

Προηγούμενο άρθρο

Η ευλογιά αιτία να θανατωθούν 2.000 πρόβατα στο Ν. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Συνέδριο του Νοσοκομείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας