Dark Mode Light Mode

Κατηγορούμενοι με βερμούδα και χωρίς δικηγόρο!

Φωτογραφία αρχείου

Χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας ώρας διήρκεσε η χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας.

Μια από τις ελάχιστες Καλοκαιρινές. Οι υποθέσεις ήταν 26, αποδείχθηκαν λίγες. Όλα έγιναν γρήγορα. Με πολλούς κατηγορούμενους απόντες. Μάρτυρες το ίδιο. Δικηγόροι ελάχιστοι αφού οι παρόντες κατηγορούμενοι δεν διέθεταν υπεράσπιση.

Κάποιοι μάλιστα κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ντυμένοι Καλοκαιρινά, με βερμούδα! Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται αλλά δεν απαγορεύεται κιόλας. Όταν μάλιστα ο κατηγορούμενος δεν έχει υποστήριξη από δικηγόρο (συνήγορο υπεράσπισης) τότε η βερμούδα, σύμφωνα και με τις καιρικές συνθήκες της εποχής, συνηθίζεται!

Ένας εκ των κατηγορούμενων μετά την απολογία του και πριν την απόφαση του δικαστηρίου, ξεκίνησε να φύγει από την αίθουσα. Πίστεψε ότι όλα όσα τον αφορούσαν είχαν τελειώσει. Τον πρόλαβαν στην πόρτα και του υπέδειξαν να επιστρέψει οι αστυνομικοί. Προφανώς ο άνθρωπος δεν γνώριζε τη διαδικασία αφού βρέθηκε πρώτη φορά σε δικαστική αίθουσα.

Οι μάρτυρες των υποθέσεων που απουσίαζαν αδικαιολόγητα – οι υποθέσεις αναβλήθηκαν- τιμωρήθηκαν άπαντες με πρόστιμο 200 ευρώ. Ένας μαθητής βρέθηκε να κατέχει μικρή ποσότητα χασίς. Δήλωσε ότι προ ετών έκανε περιστασιακή χρήση ναρκωτικών. Την οποία εν τω μεταξύ διέκοψε. Αθωώθηκε παρά την καταδικαστική πρόταση της Εισαγγελέως.

Προηγούμενο άρθρο

Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Πρίνο Θάσου

Επόμενο άρθρο

Συζήτηση για τα προβλήματα και τις απειλές στο θαλάσσιο περιβάλλον (φωτογραφίες)