Dark Mode Light Mode
Εσωτερικό πρόβλημα στον Ερυθρό Σταυρό Καβάλας
Καβάλα: 15 μήνες με αναστολή στον Βούλγαρο που κατέβασε την Ελληνική σημαία
Το ΔΗΠΕΘΕ ευχαριστεί την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας

Καβάλα: 15 μήνες με αναστολή στον Βούλγαρο που κατέβασε την Ελληνική σημαία

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα στο Μονομελές Καβάλας ο 35χρονος Βούλγαρος που τον Αύγουστο του 2023, ευρισκόμενος στο κεντρικό λιμάνι, κατέβασε την ελληνική σημαία, αντικαθιστώντας τη μ’ αυτήν της χώρας του.

Κρίθηκε ένοχος και για τις δύο κατηγορίες: προσβολή εθνικών συμβόλων και βία κατά υπαλλήλων. Το δικαστήριο δε δέχθηκε ότι είχε έλλειψη καταλογισμού ενώ απέρριψε αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικού έντιμου πρότερου βίου.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρόντας στο χώρο του δικαστηρίου και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο της Δράμας.  Η ακροαματική διαδικασία δεν ήταν σύντομη. Το δικαστήριο διέκοψε για να εξετάσει αναλυτικά έγγραφα γιατρού που κατατέθηκαν από τον συνήγορο υπεράσπισης.

Βασικός ήταν ο ισχυρισμός ότι ο πελάτης του είχε έλλειψη καταλογισμού. Με λίγα λόγια δεν ήξερε τι έκανε. Η Εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα, ο συνήγορος υπεράσπισης επανήλθε.

Επέμενε ότι ο πελάτης του δεν ήξερε τι έκανε. «Ήταν σε μανιακό ψυχωτικό επεισόδιο. Δεν είχε αρνητική προδιάθεση για την Ελλάδα, δεν είχε προδιάθεση βίας» είπε προς την Πρόεδρο του δικαστηρίου.

Η οποία δέχθηκε την πρόταση της Εισαγγελέως. Στη συνέχεια ο συνήγορος ζήτησε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό έντιμου πρότερου βίου μιας και ο κατηγορούμενος δεν έχει άλλη καταδίκη. Κι αυτό το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Στη δίκη κατέθεσαν δύο μάρτυρες του κατηγορητηρίου (εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου και πολίτης που είδε το περιστατικό με τις σημαίες) και ένας ακόμη που προτάθηκε από την υπεράσπιση.

Στη διάρκεια των καταθέσεων αναφέρθηκε, χωρίς να είναι βέβαιο, ότι ο κατηγορούμενος σήμερα εργάζεται στην πατρίδα του ως ταξιτζής. Η ποινή ζητήθηκε και είναι εφέσιμη δηλαδή πρόθεση του κατηγορούμενου είναι να κάνει έφεση και να ζητήσει δεύτερη απόφαση ανώτερου δικαστηρίου.

Προηγούμενο άρθρο

Εσωτερικό πρόβλημα στον Ερυθρό Σταυρό Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Το ΔΗΠΕΘΕ ευχαριστεί την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας