Dark Mode Light Mode

Καβαλιώτες επιβεβαιώνουν την θερινή κίνηση και παραμονή παράνομων μεταναστών στο δάσος

Πολλοί και διάφοροι συμπολίτες που μένουν στα «ορεινά» της πόλης της Καβάλας και τις απογευματινές ώρες (ή νωρίς το πρωί) περπατούν στο περιαστικό δάσος, δικαιώνουν απόλυτα τις ανησυχίες για την κίνηση στην ίδια περιοχή παράνομων μεταναστών.

Ισχυρίζονται ότι πραγματικά υπάρχει αυξημένη διέλευση των παράνομων μεταναστών από περιοχές δασικές πάνω από τη Χωράφα, πάνω και από τον Προφήτη Ηλία. Υπάρχουν όπως αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι, παράνομοι μετανάστες που διανυκτερεύουν στο δάσος δημιουργώντας συνθήκες γενικότερου κινδύνου καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο πυροπροστασίας.

Και ενώ τέτοιες αναφορές υπήρχαν πάρα πολλές το προηγούμενο χειμώνα -ακόμη και την προηγούμενη άνοιξη- φαίνεται ότι το… μονοπάτι επανήλθε σε κατάσταση αυξημένης κίνησης. Αυτό έγινε πρόσφατα, με την ευκαιρία των ακόμη καλύτερων και καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε συμπολίτης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έρχεται συχνά πρόσωπο με πρόσωπο με τους παράνομους μετανάστες. Στους οποίους απευθύνεται στα αγγλικά, ζητώντας τους να μην ανάψουν φωτιά ενώ είναι μέσα στο δάσος. Πιο συγκεκριμένη περιγραφή του προβλήματος δόθηκε από δύο προέδρους συνοικιακών συλλόγων στις ίδιες περιοχές.

Ο κ. Γιώργος Κανάρης που είναι πρόεδρος του συνοικιακού συλλόγου «Ο δρόμος του νερού» αναφέρθηκε στην περιοχή του «Δρόμου του νερού» μετά τη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Είπε ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν παράνομοι μετανάστες που έγιναν αντιληπτοί να κινούνται πριν τη μεγάλη γέφυρα στο «Δρόμο του νερού».

Οι περισσότεροι ισχυρίστηκε εντοπίζονται άνωθεν της συνοικίας της Χωράφας. Το βουνό -κατέληξε ο κ Κανάρης- είναι γεμάτο από αντίσκηνα και σακίδια. Η πρόεδρος του συνοικιακού συλλόγου της Χωράφας κ. Χαρούλα Τσαταλμπασίδου είπε αντίθετα ότι το τελευταίο διάστημα δεν έπεσε στην αντίληψη της κάτι συγκεκριμένο.

Απλώς θυμάται ότι αρχές Ιουνίου είδαν παράνομους μετανάστες ακόμη και στη συνοικία της Χωράφας! Η κ. Χαρούλα Τσαταλμπασίδου συμπλήρωσε ότι άλλοι κάτοικοι της περιοχής της μετέφεραν εικόνες με πολλά εγκαταλειμμένα αντίσκηνα στη δασική περιοχή πιο πάνω από τη Χωράφα. Στο σημείο «Πλατανάκια».

(Φωτογραφία από τη συνοικία της Χωράφας, του σημείου των εκδηλώσεων του συλλόγου).

Προηγούμενο άρθρο

Ο Λεόντιος Πετμεζάς γράφει για τη Λέλα Γράσσου, το έργο της και την εκδήλωση της Τετάρτης

Επόμενο άρθρο

Η λαϊκή των Κρηνίδων μάλλον αλλάζει τόπο