Dark Mode Light Mode
Το Κίνημα Αλλαγής Καβάλας έχει έδρα το γραφείο της ΔΗΜΑΡ στην πλατεία Καπνεργάτη
Κέντρο Αποκατάστασης δίπλα στο Νοσοκομείο προτείνει στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο κ. Τάσος Καρασαββόγλου
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Κέντρο Αποκατάστασης δίπλα στο Νοσοκομείο προτείνει στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο κ. Τάσος Καρασαββόγλου

Μια σχετικά καινούργια ιδέα και πρόταση του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσου Καρασαββόγλου, για την κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης στην Καβάλα, προωθείται συστηματικά μπας και βρει χρήματα (του ΕΣΠΑ) ώστε να γίνει πράξη. Όλα είναι σε αρχικό στάδιο, απάντηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ (στην οποία ο κ Καρασαββόγλου απευθύνθηκε) δεν υπάρχει ακόμη. Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Καρασαββόγλου μαζί με τον βουλευτή Κώστα Μορφίδη συνάντησαν τον κ. Μέτιο. Στη συνάντηση ο διοικητής του Νοσοκομείου περιέγραψε την πρόταση του, ζητώντας ένταξη της εκπόνησης της μελέτης στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Μέτιος επιφυλάχθηκε.

Η πρόταση του κ. Καρασαββόγλου αφορά την κατασκευή και λειτουργία ενός Κέντρου Αποκατάστασης δίπλα στο Νοσοκομείο, στο ελεύθερο οικόπεδο (του) που υπάρχει δυτικά της πύλης και του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης. Πρόκειται για μεγάλη έκταση η οποία αρχικά επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων όσων επισκέπτονται ή εργάζονται στο Νοσοκομείο. Επειδή το κόστος ενός τέτοιου έργου είναι μεγάλο, η ιδέα εγκαταλείφθηκε όσες φορές κι αν εξετάστηκε. Δεδομένης της ύπαρξης ενός μεγάλου ιδιόκτητου οικοπέδου, ο διοικητής του Νοσοκομείου αποσκοπεί στην αξιοποίηση του. Καταθέτει την συγκεκριμένη πρόταση περιμένοντας ανταπόκριση απ’ όσους διαχειρίζονται χρήματα του ΕΣΠΑ. Το σχέδιο προβλέπει Κέντρο Αποκατάστασης 45 περίπου κλινών. Η ύπαρξη του οποίου θα καλύπτει κοινωνικές ανάγκες, συμπληρώνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ρήγας και μετά Σπίρτζης;

Στην Καβάλα θα είναι αύριο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Ρήγας. Αναλυτικό πρόγραμμα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Παρά ταύτα γίνεται γνωστό ότι αύριο βράδυ ο κ. Ρήγας θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο. Σκοπεύει να επισκεφθεί και τη ΒΦΛ ενώ θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να οργανώσουν μετά το Πάσχα επίσκεψη στην Καβάλα του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζη. Η συζήτηση μαζί του συνεχίζεται κι όπως φαίνεται η επίσκεψη θα γίνει. Δίδεται μεγάλη σημασία στα έργα αρμοδιότητας του, με κυριότερο αυτό της σιδηροδρομικής σύνδεσης (μονή γραμμή προς Τοξότες- σιδηροδρομική Εγνατία). Ο κ. Σπίρτζης είναι αρμόδιος και για έργα στα μεγάλα λιμάνια του Ν. Καβάλας. Έχει επισκεφθεί την Καβάλα τον Μάη του 2016 ενώ συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στην πόλη μας στη γνωστή συνάντηση Τσίπρα με τον Βούλγαρο ομόλογο του (Ιμαρέτ Σεπτέμβρης 2017).

Την προηγούμενη εβδομάδα οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επικεντρωμένοι στις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις. Εξ αυτού του λόγου δεν φαίνεται να είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίσκεψη της κ. Ιωσηφίδου στο Υπουργείο των Οικονομικών (λιμανάκι Σφαγείων, παλιό Νοσοκομείο). Γενικά τις προηγούμενες μέρες και οι τρεις βουλευτές απέφυγαν ακόμη και τις συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα, απόδειξη του ότι είχαν άλλες φούριες. Ίσως και γιατί τα «ανοιχτά» ζητήματα του Δήμου Καβάλας επί της ουσίας δεν παρουσιάζουν καμία εξέλιξη. Αυτό συμβαίνει (αν όπως φαίνεται συμβαίνει) με ευθύνη των Κυβερνητικών στελεχών, τους οποίους οι τρεις βουλευτές σε κάθε ευκαιρία πιέζουν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Το Κίνημα Αλλαγής Καβάλας έχει έδρα το γραφείο της ΔΗΜΑΡ στην πλατεία Καπνεργάτη

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018