Dark Mode Light Mode

ΚΕΠ: Καλύτερη εξυπηρέτηση ή αποκλεισμός πολιτών; Γράφει η Λιάνα Δουτσίνη

Η διακοπή λειτουργίας του ΚΕΠ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας εγείρει εύλογους προβληματισμούς και αντιδράσεις. Το εν λόγω ΚΕΠ εξυπηρετεί, γενικά, μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και, κυρίως, συμπολίτες μας με αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα εν γένει (άτομα τρίτης ηλικίας, εγκύους κ.α.), χάρη στις υποδομές προσβασιμότητας που διαθέτει καθώς και τη δυνατότητα στάθμευσης που υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο.

Η μετακίνηση του προσωπικού που εργάζεται στο συγκεκριμένο ΚΕΠ στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠ που εδρεύει στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας, ειδικά των πιο ευάλωτων κατηγοριών πολιτών που αναφέρθηκαν πιο πάνω, λόγω του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου που παρατηρείται στη συγκεκριμένη περιοχή και παράλληλα της περιορισμένης δυνατότητας στάθμευσης που παρέχεται.

Υποχρέωση όλων μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής όλων των δημοτών, ειδικά όσων βρίσκονται σε ευαλωτότητα. Οφείλουμε να άρουμε τα υφιστάμενα εμπόδια και όχι να δημιουργούμε νέα, διασφαλίζοντας σε όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους μας ένα περιβάλλον προσβάσιμο, προωθώντας ταυτόχρονα την αυτονομία και την ισότητα όλων των μελών της κοινωνίας μας.

Κάνεις δεν πρέπει να αισθάνεται αποκλεισμένος, αδύναμος και εξαρτημένος από τρίτους ή δέσμιος καταστάσεων που άπτονται της πολιτικής, και αυτό είναι ευθύνη όλων μας

Λιάνα Δουτσίνη

Μέλος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας

Φιλόλογος, Κοινωνική Λειτουργός

Προηγούμενο άρθρο

Από τον Άρη Θεσσαλονίκης στους Πάνθηρες η Μαρία Βλάχου

Επόμενο άρθρο

ΠΑΕ ΑΟΚ 2024: Φέτος στην Καβάλα παίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! (video)