Dark Mode Light Mode

Κι ένα περίπτερο ανάμεσα σε Δήμο και ΟΛΚ

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός, προκειμένου ο Δήμος Καβάλας σύμφωνα με την καινούρια νομοθεσία, να νοικιάσει σε ιδιώτες περίπτερα. Επρόκειτο για έξι περίπτερα, πέντε στην πόλη της Καβάλας, ένα στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Καρβάλης. Το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό καθώς κάποια περίπτερα νοικιάστηκαν, ενώ για τρία τουλάχιστον δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος. Η διαδικασία  θα επαναληφθεί. Κρίνεται ότι το ενοίκιο, σ΄ όλα σχεδόν τα περίπτερα είναι λογικό, με αποτέλεσμα εκεί όπου υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, το περίπτερο να νοικιάζεται. Από τη διαδικασία φάνηκε ότι ένα περίπτερο μπαίνει ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και τον Οργανισμό Λιμένα, αφού ο πρώτος σκόπευε να το νοικιάσει αυτός, πλην όμως το περίπτερο είναι στην αρμοδιότητα του ΟΛΚ. Η υπόθεση αυτή αφορά το περίπτερο στην οδό Δαγκλή1, μπροστά από το πάρκινγκ του ΝΟΚ. Η διαδικασία περιελάμβανε και την περίπτωση του συγκεκριμένου περιπτέρου. Ο ΟΛΚ έστειλε εξώδικο στο Δήμο Καβάλας γνωστοποιώντας ότι το περίπτερο ανήκει σε αυτόν. Η διαδικασία για την εκμίσθωσή του χθες το Δημαρχείο, αναβλήθηκε με απόφαση της Δημάρχου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής που διενήργησε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο περίπτερο είναι στην αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Για το τι θα κάνει ο ΟΛΚ – το περίπτερο είναι νοικιασμένο και λειτουργεί – θ΄ αποφασίσει το διοικητικό του συμβούλιο. Όταν ρωτήθηκε ο ενοικιαστής, παρουσία των μελών της επιτροπής ότι εδώ και έναν χρόνο, λόγω της διχογνωμίας που υπάρχει δεν πληρώνει ενοίκιο σε κανένα.

Η διαδικασία άρχισε με το περίπτερο που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της Νέας Καρβάλης. Υπήρξε μία ενδιαφερόμενη, η οποία έδωσε πρόταση 90 ευρώ το μήνα και το νοίκιασε. Τιμή αφετηρία του διαγωνισμού, ήταν το ποσό των 80 Ευρώ.

Για το περίπτερο που δε λειτουργεί και βρίσκεται απέναντι από το στρατόπεδο «Ασημακοπουλου» δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος. Ουδείς ενδιαφερόμενος για το περίπτερο στο πάρκο του Αγίου Λουκά και στην οδό Σαππαίων στον Τίμιο Σταυρό, κοντά στην παιδική χαρά.

Νοικιάστηκε το περίπτερο απέναντι από την Εθνική Τράπεζα στην Κεντρική Πλατεία, με το ποσό των 355 ευρώ το μήνα. Αφετηρία ήταν το ποσό των 350 Ευρώ.

Οι συμφωνίες που έγιναν χθες δεσμεύουν το Δήμο Καβάλας και τους ιδιώτες που νοίκιασαν τα περίπτερα για τα επόμενα δέκα (10) χρόνια.

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Μ. Αμοιρίδης: Ικανοποίηση από ιδιωτική συμμετοχή στη Philoxenia