Dark Mode Light Mode

Κλειστά χαρτιά Μουριάδη για το πώς θα υλοποιηθεί η Ενεργειακή Κοινότητα

Η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Καβάλας θα γίνει. Αυτήν την απάντηση έδωσε προχθές ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας.

Το ερώτημα τέθηκε από τον κ. Γιάννη Εριφυλλίδη. Ο κ. Μουριάδης κράτησε κλειστά χαρτιά για τον τρόπο που θα εξασφαλιστεί απαραίτητο μεγάλο δάνειο. Φοβούμενος όπως άλλωστε είπε, σαμποτάζ από αντιπάλους του.

Κρίσιμης σημασίας- εκτός του απαραίτητου δανείου- η παράταση στους όρους σύνδεσης. Εξασφαλίστηκαν αρχικά αλλά πρέπει να παραταθούν. Αυτός είναι ή φαίνεται να είναι ο άμεσος στόχος.

Το δάνειο θα απασχολήσει το Δήμο αμέσως μετά. Από τα όσα είπε στη συνεδρίαση ο κ. Μουριάδης το δάνειο θα παρθεί από τράπεζα ιδιωτική και του εξωτερικού. Σύμφωνα με τα όσα άκουσε από τον κ. Μουριάδη, ο Γιάννης Εριφυλλίδης του απάντησε.

Αναφέρθηκε σε λάθη επειδή ο Δήμος Καβάλας «… δεν ακολούθησε όσα έλεγε ο νόμος». Παρατήρηση στην οποία επέμενε αν και ο Δήμαρχος την απέρριψε. Θυμίζουμε ότι το αρχικό σχέδιο αναφέρεται σε φωτοβολταϊκό δυναμικότητας 18 μεγαβάτ. Βέβαια κάποια πράγματα έχουν αλλάξει λόγω των προϋποθέσεων που ζητά ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ αλλά ο βασικός στόχος του εγχειρήματος παραμένει ίδιος.

Προηγούμενο άρθρο

Σε παραλία της Καβάλας γήπεδο ξυλορακέτας αφού της Αλάνας δεν υπάρχει πια

Επόμενο άρθρο

Στήριξη του επενδυτή, πιέσεις στα Υπουργεία