Dark Mode Light Mode

Κοινή δράση γιατρών Ε.Σ.Υ. – Πίεση προς 4η Υ.Π.Ε. και Υπουργείο Υγείας

Συνδικαλιστές νοσοκομειακοί γιατροί από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας. Ήταν κάτι που έγινε πρώτη φορά. Σε χώρο του Νοσοκομείου της Καβάλας συζήτησαν τα κοινά όπως αποδείχθηκε προβλήματα εκπρόσωποι των γιατρών των νοσοκομείων της Περιφέρειας μας.

Αποφασίζοντας να έχουν κοινή δράση. Να ασκήσουν πίεση όλοι μαζί τόσο προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια όσο και προς του Υπουργείο Υγείας. Η ιδέα των γιατρών της Καβάλας υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Θα έχει συνέχεια αφού τα προβλήματα επιμένουν, παραμένουν. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας κ. Γιώργος Τεπελόπουλος είπε χθες ότι μεθοδεύεται η μετακίνηση παθολόγων του Νοσοκομείου μας και προς αυτό της Δράμας.

Αν και ήδη παθολόγοι από την Καβάλα εργάζονται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Σύμφωνα με τον κ. Τεπελόπουλο από τους 8 παθολόγους της Καβάλας, οι δύο πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι θα εργάζονται ουσιαστικά σε 3 νοσοκομεία της περιοχής!

Όσο για τις προσλήψεις νέων γιατρών, προκηρύξεις του Φεβρουαρίου του 2023 είναι ακόμη- είπε- σε διαδικασία επιλογής αφού δεν έχουν καν συγκροτηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο Επιτροπές Κρίσεων.

Προηγούμενο άρθρο

Σκοτάδια στις Καμάρες και σε διάφορα σημεία της πόλης

Επόμενο άρθρο

Η Αγία Βαρβάρα στο Δίκτυο Σωματείων του Προγράμματος Ανάπτυξης U12 – Healthy Hoops 4ALL