• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Κορωνοϊός και καύσωνας σε προτεραιότητα στο Νοσοκομείο

 Κορωνοϊός και καύσωνας σε προτεραιότητα στο Νοσοκομείο

Εκτός από τα θέματα του κορωνοϊού, σε προτεραιότητα στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι και τα ζητήματα που ανακύπτουν αυτές τις ημέρες από τις υψηλές θερμοκρασίες και το κύμα καύσωνα.

Όπως είπε στην Πρωινή ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης η τεχνική υπηρεσία του ιδρύματος έκανε τις προηγούμενες ημέρες την απαραίτητη συντήρηση και τον έλεγχο για τη σωστή λειτουργία των κλιματιστικών στο κτίριο. Επίσης έγιναν έλεγχοι στη λειτουργία των γεννητριών, οι οποίες θα είναι έτοιμες να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Ντίνος Κλειτσιώτης όσον αφορά τα δεδομένα του κορωνοϊού, με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το πρωί της Δευτέρας, αναφέρθηκε σε έξαρση. Ειδικότερα δήλωσε ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό το πρωί της Δευτέρας ήταν 13.

Ένας εκ των οποίων στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Η ΜΕΘ δεν είχε κανέναν ασθενή με κορωνοϊό τουλάχιστον έναν μήνα τώρα. Από τους 13 ασθενείς οι τέσσερις προέρχονται από το Νομό Δράμας. Σύμφωνα με τον Ντίνο Κλειτσιώτη και οι 13 άρρωστοι με κορωνοϊό φέρονται να μην έκαναν το εμβόλιο. Ο κ. Κλειτσιώτης παρακολουθεί ταυτόχρονα την υπόλοιπη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Για τη διαδικασία του εμβολιασμού τόνισε είναι ανοιχτά τα ραντεβού για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ως προς τον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζουν και γίνονται και τα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Δηλαδή το εμβόλιο της μιας δόσης, το εμβόλιο της Pfizer και της AstraZeneca. Για το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή οι εμβολιασμοί ήταν ελάχιστοι, μόνο τέσσερις σε όλο το Νομό Καβάλας, σημείωσε ότι στο Νοσοκομείο Καβάλας την ίδια ημέρα δεν έγινε κανένας εμβολιασμός. Κυρίως επειδή το προσωπικό πήρε ρεπό.

Το πρώτο μετά από πολύ καιρό. Αυτό διευκολύνθηκε από το ότι τα ραντεβού τους οι ίδιοι οι πολίτες επιλέγουν να μην γίνονται Κυριακή γιατί κατά γενική ομολογία και όπως φαίνεται να ισχύει σε όλη την Ελλάδα, οι Κυριακές του Αυγούστου είναι ιδιαίτερα καλοκαιρινές. Και όχι εμβολιαστικές. Οι πολίτες προτιμούν να έχουν άλλη δραστηριότητα τις Κυριακές τον Αυγούστου αντί να εμβολιάζονται. Αυτό το αφήνουν για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Σχετικά με τις υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου και τον μήνα Αύγουστο θα υπάρχει η δυνατότητα των τακτικών ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Τα τακτικά χειρουργεία περιορίζονται, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον Αύγουστο λόγω καλοκαιρινών αδειών.

Ρόλο στον περιορισμό των τακτικών χειρουργείων παίζει και ο καύσωνας. Ο κ. Κλειτσιώτης ευελπιστεί ότι από τον Σεπτέμβριο το Νοσοκομείο Καβάλας θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά και ως προς τις άλλες υπηρεσίες που παρέχει. Αυτό δηλαδή που ίσχυε την εποχή πριν από την πανδημία.

Διαβάστε επίσης