Dark Mode Light Mode

Κώστας Μορφίδης: «Διαλυόμασταν από μέρα σε μέρα»

Εγκαίρως ο Κώστας Μορφίδης, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε τις απόψεις του. Υπογράφοντας και αυτός την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ήταν είδηση αφού ως τότε ήταν πολύ προσεκτικός. Στήριζε την ηγεσία, το κόμμα, τις συλλογικές αποφάσεις. Μετρημένος και υπέρ του καλού του κόμματος. Αλλά κι αυτός όπως φαίνεται κάποια στιγμή δεν άντεξε άλλο.

Η συνέντευξη

Ερ:  Ήσασταν από τα μέλη της κεντρικής επιτροπής που ζητήσατε να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής. Για ποιο λόγο;

Απ: Είχε βαλτώσει η κατάσταση στο κόμμα. Κρίναμε ότι χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Δεν λειτουργούσαν τα όργανα έτσι όπως έπρεπε να λειτουργούν. Επίσης κρίναμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης και ότι το κόμμα διαλύονταν από μέρα σε μέρα. Θεωρήσαμε ότι η ευθύνη είναι του προέδρου και για αυτό κάναμε την πρόταση μομφής, η οποία έγινε δεκτή από την ΚΕ έχοντας μάλιστα μεγάλη πλειοψηφία.

Ερ: Μας κάνει εντύπωση που βάλατε την υπογραφή σας σε μια πρόταση μομφής. Είστε υπομονετικός, κομματικός και πάντα των διαδικασιών…

Απ: Ναι, άλλα δόθηκε στον πρώην πρόεδρο και χρόνος και χώρος να δείξει τις προθέσεις του και να διοικήσει το κόμμα. Σ’ αυτό το διάστημα των 11 μηνών δεν είδαμε να γίνονται οι προσπάθειες για να υπάρξει συνεργασία. Για μένα στη λειτουργία ενός κόμματος βάση είναι η συλλογικότητα. Δυστυχώς δεν υπήρχε η συλλογικότητα. Δεν υπήρχε η πολιτική δράση και κυρίως η προσπάθεια ενδυνάμωσης του κόμματος. Αυτό που είδαμε ήταν πολύ lifestyle, προβολή των προσωπικών απόψεων και αυτό κρίναμε ότι δεν ήταν το επιθυμητό.

Ερ: Δεν μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση εκτός της πρότασης μομφής;

Απ: Έγιναν προσπάθειες και πριν πάμε στην πρόταση μομφής. Ζητήσαμε από τον πρόεδρο να προκαλέσει μόνος του τις εκλογές. Με δικιά του πρωτοβουλία να πάμε στις εκλογές για να μην υπάρχει πρόταση μομφής. Δε θέλαμε να υπάρχει αυτή η διαδικασία γιατί σίγουρα είναι σκληρή όπως και να το κάνουμε. Αρνήθηκε όμως να προκαλέσει τις εκλογές και μάλιστα μας προκάλεσε λέγοντας μας, να καταθέσουμε αν θέλουμε πρόταση μομφής.

Ερ: Υπάρχει το θέμα το Πολάκη μέσα στο κόμμα. Επ’ αυτού τι θέλετε να πείτε;

Απ: Ο κ. Πολάκης είπε ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος. Η υποψηφιότητα του άρα λοιπόν θα κριθεί. Στην Κεντρική Επιτροπή κατέθεσε μια πλατφόρμα θέσεων.

Ερ: Η συμπεριφορά του και η στάση του, δημιουργεί θέματα στο κόμμα;

Απ: Αυτό θα το κρίνουν τα μέλη του κόμματος. Τα μέλη είναι υπεύθυνα για το τι θα ψηφίσουν. Από εκεί και πέρα είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, δουλεύει και φέρνει αποτελέσματα. Έχει όμως αυτόν τον χαρακτήρα με τον οποίο δημιουργεί ζητήματα.

Ερ: Πόσοι στον αριθμό λέτε να είναι υποψήφιοι πρόεδροι; Μπορείτε να κάνετε μια εκτίμηση;

Απ: Νομίζω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα εκδηλωθούν οι υποψηφιότητες. Έχουμε πάρει απόφαση και σε δυο εβδομάδες να συνέλθει και πάλι η κεντρική επιτροπή για να αποφασίσει τη διενέργεια του έκτακτου συνεδρίου με ημερομηνίες και έτσι θα προχωρήσουμε. Αυτό που δεν κάναμε πέρσι που έπρεπε να προηγηθεί το συνέδριο των εκλογών για πρόεδρο. Διαλέξαμε τότε μια άλλη διαδικασία. Προσπαθούμε τώρα να τηρήσουμε το καταστατικό μας.

Ερ: Υπάρχει και ένας κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που όλα αυτά τον απογοητεύουν.

Απ: Λογικό είναι. Υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε το κόμμα κάποια στιγμή να ανακάμψει. Δε γίνεται να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Εμείς προτάξαμε το συμφέρον του κόμματος, γενικότερα της παράταξης και της ιστορίας αυτού του κόμματος. Κουβαλάμε την ευθύνη αυτή τη στιγμή της ιστορίας και της συνέχεια του κόμματος.

Ερ: Εδώ στην Καβάλα ο Κασσελάκης είχε πάρει κοντά στο 60% όταν είχε γίνει η ψηφοφορία.

Απ: Βεβαίως. Είχε πάρει 56% πανελλαδικά, εδώ ίσως να ήταν λίγο παραπάνω. Μέσα σε 1 χρόνο κατάφερε την προσωπική του επιτυχία, να τη διαλύσει. Είναι πλέον πολλοί οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι αν συνέχιζε ο Στέφανος Κασσελάκης θα είχε το κόμμα μας την όποια του τύχη…

Προηγούμενο άρθρο

Προετοιμασίες, αλλαγές στη Θάσο για το επόμενο Καλοκαίρι!

Επόμενο άρθρο

Πουλιά προκάλεσαν τη διακοπή ρεύματος!