Dark Mode Light Mode

Κώστας Μπανίδης: « Έδρα και σταθερότητα τα στοιχεία που μας οδηγούν στην Α` κατηγορία»

Για την πορεία του Αρη Πηγών που βρίσκεται μισό βήμα πριν την Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή ο προπονητής της ομάδας Κώστας Μπανίδης.

Τόνισε ότι η έδρα και η σταθερότητα ήταν τα δυο στοιχεία που έδωσαν άλλον αέρα στον Αρη στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Τι απομένει για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α` κατηγορία ο Αρης Πηγών;

Απάντηση: Χρειαζόμαστε άλλους 9 βαθμούς, δηλαδή 3 νίκες στα 5 παιχνίδια που υπολείπονται για να είμαστε και μαθηματικά πρώτοι. Με λίγη προσπάθεια νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θεωρώ ότι στις επόμενες τρεις αγωνιστικές θα είμαστε και μαθηματικά στη μεγαλύτερη κατηγορία της ΕΠΣΚ.

Ερώτηση: Ο Αρης δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί στον 1ο όμιλο της Β` κατηγορίας, με την πορεία που είχε. 

Απάντηση:  Κάναμε μια σταθερή πορεία.  Είχαμε δυο ήττες στον Α` γύρο που νομίζω ότι ήτανε ήττες λόγω της υπεροψίας που δείξαμε. Στο Β` γύρο συνεχίσαμε τη σταθερή πορεία που είχαμε από την αρχή του πρωταθλήματος.  Δικαιολογημένα είμαστε στην πρώτη θέση. Εχουμε το αήττητο της έδρας όπου έχουμε δεχθεί μόνο 4 γκολ από τους αντιπάλους.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του Α` γύρου που κερδίσαμε μέσα στον Ολυμπιακό και το πρώτο ματς του Β` γύρου με τον Θεαγένη όπου επίσης πήραμε τους τρεις βαθμούς. Αυτές οι δυο ομάδες ουσιαστικά είναι οι δυο αντίπαλοι μας για την κορυφή.

Νομίζω ότι με αυτές τις δυο νίκες κάπου ξεκαθάρισε η κατάσταση χωρίς βέβαια αυτή την ώρα να έχει κριθεί οριστικά η άνοδος. Δεν έχει τελειώσει ακόμη κάτι από τη στιγμή που δεν είμαστε και μαθηματικά στην επόμενη κατηγορία. Πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος.

Ερώτηση: Η έδρα ήταν και είναι το μεγαλύτερο όπλο του Αρη στη φετινή σεζόν;

Απάντηση:  Η έδρα και η σταθερότητα που είχαμε σαν ομάδα.

Δουλεύουμε 18 με 20 άτομα σε κάθε προπόνηση.   Αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για να είμαστε πρώτοι.

Ερώτηση:  Πως είναι το πρωτάθλημα της Β` κατηγορίας στον 1ο όμιλο;  Περισσότερο γίνεται μάχη για τη 2η θέση;

Απάντηση: Νομίζω ότι παίζεται η 2η θέση αλλά και γίνεται επίσης μάχη για τις θέσεις της παραμονής.  Το πρωτάθλημα είναι  τριών ταχυτήτων. Αυτές που πάνε  για την άνοδο, οι ομάδες που  θέλουν  να μείνουν άνετα στην κατηγορία και οι ομάδες που  παλεύουν  για τον υποβιβασμό.

Το πρωτάθλημα είναι καλό, αρκετά ανταγωνιστικό.  Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και του χρόνου.  Σε όλες τις κατηγορίες υπάρχει ενδιαφέρον και είναι αυτό καλό για το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο.

Ερώτηση: Μάλλον δεν πρέπει να το μετάνιωσες που έφυγες από την Α` κατηγορία, επιλέγοντας το περασμένο καλοκαίρι μια ομάδα Β` κατηγορίας.

Απάντηση: Για τον οποιοδήποτε προπονητή είναι κέρδος να δουλεύει στον Αρη Πηγών. Οι συνθήκες εργασίας για τον προπονητή αλλά και για τους παίκτες, είναι ιδανικές.

Στα τόσα χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο ελάχιστες φορές έχω συναντήσει τέτοιες συμπεριφορές από  συμβούλιο. Είναι καθημερινά στο γήπεδο ενώ ο χλοοτάπητας είναι σε πολύ κατάσταση όπως και οι εγκαταστάσεις.  Είναι κέρδος για τον οποιοδήποτε προπονητή να δουλεύει σε αυτή την ομάδα.

Ερώτηση: Ισως και να σκέφτονται στη διοίκηση την επόμενη μέρα στην Α` κατηγορία;

Απάντηση:  Σίγουρα κοιτάνε και την επόμενη κατηγορία.   Πρέπει και μαθηματικά να εξασφαλίσει την άνοδο στη Α` κατηγορία ο Αρης και μετά να ξεκινήσουν οι συζητήσεις πρώτα με μένα και μετά με τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη Δημήτρη Σίτσα στη Mikriliga: « Κερδίσαμε ομάδες με διπλάσιο και τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς»

Επόμενο άρθρο

Χέρια ψηλά και όλα τα φτάνω ...