Dark Mode Light Mode
Πυκνή ομίχλη στους δρόμους και στο αεροδρόμιο
Κωστής Σιμιτσής για Μέτιο, Καγκελίδη και αποτέλεσμα Περιφερειακών εκλογών  
Άρης Βέρος: Στην αυτοδιοίκηση 20 συνεχόμενα χρόνια!

Κωστής Σιμιτσής για Μέτιο, Καγκελίδη και αποτέλεσμα Περιφερειακών εκλογών  

Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές ο Κωστής Σιμιτσής είπε λίγα πράγματα δημοσίως.

Περιορισμένες δηλώσεις, συνεντεύξεις κτλ. Λογικό. Δεν συμμετείχε σε αυτές. Ξεχώρισε ωστόσο η δήλωση υποστήριξης στον Χ. Μέτιο, δήλωση που έγινε μεταξύ των δύο Κυριακών και ψηφοφοριών. Η Πρωινή του απεύθυνε ερωτήσεις προεκλογικού και μετεκλογικού ενδιαφέροντος. Τις οποίες απάντησε με ενδιαφέροντα τρόπο.

Η συνέντευξη

Ερ: Ήταν εκλογές στις οποίες δεν συμμετείχατε. Αυτό έγινε μετά από πολλά χρόνια.

Απ: Μετά από 17 χρόνια δεν ήμουν υποψήφιος στις τοπικές εκλογές. Δεν ήμουν τελείως αμέτοχος με την έννοια ότι στήριξα και προσπάθησα να βοηθήσω τον Θεόδωρο Μουριάδη. Σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχω. Δεν χρειαζόταν πολύ μεγάλη βοήθεια από μένα.  Χρειαζόταν των δικών του πλέον καινούργιων συνεργατών και τα καταφέρανε. Κάποια στιγμή έκανα και μια παρέμβαση υπέρ του Χρήστου Μέτιου.

Ερ: Κατηγορηθήκατε για αυτήν την παρέμβαση.

Απ: Παραδόξως. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Καταρχάς ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ ο Δαμιανός Καγκελίδης, δημοκρατικά σκεπτόμενος, είπε ότι όλοι πρέπει να ψηφίσουμε κατά συνείδηση. Είχα την άποψη ότι η παράταξη πρέπει να έχει τρεις έδρες, τώρα θα έχει δυο. Δεν ξέρω ποιοι εμφορούνται ακόμη και σήμερα από εκείνα τα παλιά αντιδεξιά σύνδρομα. Εκ των πραγμάτων έγινε μια επικοινωνιακή εκμετάλλευση της θέματος, ότι έχασε η Ν. Δ, έχασε ο Μητσοτακισμός. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Από την αρχή έλεγα ότι και οι δυο υποψήφιοι (Μέτιος- Τοψίδης) προέρχονται από την ίδια μήτρα. Αν καθίσουμε να δούμε τους υποψήφιους που είχε ο ένας και τους υποψήφιους που είχε ο άλλος, ήτανε οι περισσότεροι Νεοδημοκράτες και κάποιοι που δεν ξέρουμε τις απόψεις τους αλλά μάλλον είναι και αυτοί Νεοδημοκράτες. Μιλάμε τώρα σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ερ: Ο Σιμιτσής βοήθησε τον Καγκελίδη όπως έπρεπε, όσο έπρεπε;

Απ: Όσο μου ζητήθηκε ναι. Το πόσο έπρεπε δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Όσο μου ζητήθηκε τον βοήθησα. Ο Δαμιανός Καγκελίδης ήταν ένας καινούργιος υποψήφιος και έπρεπε να μάθει γρήγορα το αντικείμενο σε πολύ λίγες ημέρες και τα έμαθε. Να γνωρίσει πρόσωπα και πράγματα. Να ακούσει ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά για πολλά χρόνια στην Περιφέρεια μας και κυρίως στο νομό Καβάλας. Στο νομό Δράμας όντως και ως υποψήφιος βουλευτής του, ξέρει τα πράγματα, ξέρει τα προβλήματα.  Στο μέτρο του δυνατού βοήθησα σε ότι μου ζητήθηκε.

Ερ: Η συνεργασία Μέτιου- Σιμιτσή ήταν σωστή; Μήπως το μετανιώσατε; Ήταν μεγάλη χρονικά για όλη την τετραετία.

Απ:  Η συνεργασία ήταν επωφελής για τον τόπο. Παρακινήσαμε τον Χρήστο Μέτιο που όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι είναι πολύ προσεκτικός στην ανάληψη αποφάσεων, για συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις. Όπως επίσης και τους συνεργάτες του. Το Αμφιθέατρο με το έργο που δρομολογήθηκε θα γίνει μια κούκλα. Θα γίνει πάρα πολύ ωραίο και ας μην είναι κατακαινούριο. Ήταν δική μας ιδέα, ο Γρανάς και εγώ την υποστηρίξαμε πολύ πιεστικά. Πείσαμε αρχικά τον Κώστα Αντωνιάδη και βεβαίως μετά τον Αλέξη Πολίτη, να προχωρήσουν οι μελέτες. Πιέσαμε και στα χρόνια του Αλέξη Πολίτη, να προχωρήσουν οι μελέτες και πείσαμε τον Μέτιο, να εγκρίνει τη σχετική πίστωση και να που θα γίνει τώρα ένα πολύ ωραίο και χρήσιμο έργο.

Ερ: Γιατί έχασε τις εκλογές ο Μέτιος; Τι λέτε;

Απ: Καταρχάς τον παρέσυρε το κλίμα όλης της Ελλάδας. Από τις τέσσερεις Περιφέρειες που είχαν δεύτερη Κυριακή, στις τρεις έχασε τις εκλογές  ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. Φταίει και ο Μέτιος. Υπήρχαν πάρα  πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν και δεν είχαν καν δρομολογηθεί , όσο και αν πιέζαμε εμείς, όσο και να πιέζανε οι συνεργάτες του Χρήσου. Σας είπα και πριν, είναι πάρα πολύ προσεκτικός στη λήψη των αποφάσεων.

Ερ: Διαβάσαμε κείμενα, αναρτήσεις άλλων προσώπων της αντιπολίτευσης οι οποίο χάρηκαν πάρα πολύ στη μη εκλογή του Μέτιου. Το χάρηκαν αυτό και γιατί είχε αυτή τη σχέση με τη δική σας παράταξη, με τον Κωστή Σιμιτσή.

Απ: Τι να πω; Δεν ξέρω. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει  τις απόψεις του. Θα δούμε τώρα τα έργα τους. Ορισμένων τα έργα τα είδαμε την περίοδο 2014-2019 και την πλήρη και απόλυτη απραξία εκείνης της περιόδου. Αυτό το λέω για χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες σε όλη την Περιφέρεια, τότε την περίοδο 2014-2019. Είναι γνωστό ότι κάποιον τον είχατε χαρακτηρίσει  Αντιπεριφερειάρχη Erasmus. Να λέμε και του στραβού το δίκαιο όλοι τους τότε κατηγορούσανε τον Μέτιο, ότι δεν τους βοήθησε και για αντιπολιτευτικούς λόγους. Επειδή σχεδιάζονταν να γίνει η παράταξη Τοψίδη. Τώρα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, πρέπει να κάνουνε έργο.

Προηγούμενο άρθρο

Πυκνή ομίχλη στους δρόμους και στο αεροδρόμιο

Επόμενο άρθρο

Άρης Βέρος: Στην αυτοδιοίκηση 20 συνεχόμενα χρόνια!