Dark Mode Light Mode

Κριτική Κροκίδη σε Κασαράκη που δήλωσε ότι θέλει να φύγει από το Νοσοκομείο

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο νοσοκομείο Καβάλας συνάντηση του διοικητή Τάσου Καρασαββόγλου με τον διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Δημήτρη Κασαράκη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη συνάντηση ο γιατρός είπε στο διοικητή του νοσοκομείου ότι επιθυμεί να υλοποιηθεί η απόφαση Πλωμαρίτη κι έτσι να αποχωρήσει από την Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου Καβάλας, προκειμένου να επιστρέψει στο «Θεαγένειο» από την 1η Αυγούστου.

Η απάντηση Κασαράκη επηρεάζει καταλυτικά τις εξελίξεις αφού όπως φαίνεται τίποτε δεν μπορεί να τον κρατήσει στην Καβάλα. Το νοσοκομείο και ειδικότερα η Ογκολογική Κλινική προετοιμάζεται για την μετά Κασαράκη εποχή όπου όμως είναι αναγκαίο να υπάρξει αντικαταστάτης του. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να κατατεθεί αίτημα στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου ο κ. Κασαράκης να παραμείνει στην Καβάλα έως το τέλος του έτους, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί χρόνος για την αντικατάστασή του.

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να υλοποιηθεί η απόφαση Πλωμαρίτη και ο κ. Κασαράκης να αποχωρήσει από την Καβάλα στις 31 Ιουλίου. Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν δηλώσεις του κ. Πλωμαρίτη, που παραχωρήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις σχετικά με το θέμα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφώντα Κροκίδη. Διηγούμενος τα γεγονότα τη Δευτέρα και αναφερόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Καρασαββόγλου όπου συμμετείχε και ο ίδιος, ο κ. Κροκίδης άσκησε κριτική στον γιατρό που όπως όλα δείχνουν αποχωρεί από το νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κροκίδης επεσήμανε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ: «Χαρακτηρίζω πρωτοφανή τη συμμετοχή των τοπικών παραγόντων στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή, το πρωί της Δευτέρας. Όλοι ξαφνιαστήκαμε από το έγγραφο Πλωμαρίτη. Ο διοικητής του νοσοκομείο δε γνώριζε σχετικά με την αίτηση του κ. Κασαράκη.

Το γεγονός μας εξοργίζει, καθώς ο κ. Κασαράκης δεν ενημέρωσε για την αίτησή του με την οποία ζητά να επιστρέψει στο Θεαγένειο. Κάτι τέτοιο είναι αντιδεοντολογικό. Γι ατην Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου είναι απαραίτητο να συνεχίσει να λειτουργεί με δύο ογκολόγους».

 

Προηγούμενο άρθρο

Φωτισμός LED άμεσα στη Θάσο, αργότερα στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Εμπιστοσύνη στον ΟΛΚ από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ που ήταν χθες στην Καβάλα