Dark Mode Light Mode

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου η 20η Αλφαβητοπαρέλαση

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (9/10) η πρώτη συνάντηση για την επόμενη Αλφαβητοπαρέλαση. Θα γίνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και θα έχει κεντρικό θέμα τα λουλούδια. Εξετάζεται αν η διοργάνωση παρουσιαστεί διαφορετική.

Η συνάντηση της περασμένης Τετάρτης έγινε στο χώρο του «Μουσείου Παραμυθιού», στον όροφο πάνω από το ΚΑΠΗ των Ποταμουδίων. Η κ. Ζωή Ζαχαριάδη -ως εκπρόσωπος των διοργανωτών- μας ενημερώνει και για την Αλφαβητοπαρέλαση αλλά και για την πετυχημένη λειτουργία του «Μουσείου Παραμυθιού».

Η συνέντευξη

Ερ: Ας αντλήσουμε τις πρώτες πληροφορίες για την επόμενη Αλφαβητοπαρέλαση. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την πρώτη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων ενόψει του γεγονότος.

Απ: Η επόμενη Αλφαβητοπαρέλαση προετοιμάζεται πυρετωδώς. Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου (ημέρα Κυριακή), οπότε πρέπει να οργανωθούμε. Όλοι οι εκπρόσωποι των σχολείων που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση κατέθεσαν τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Θα ακολουθήσει και μια δεύτερη συνάντηση. Σύντομα θα γίνει κι αυτή. Το θέμα της παρέλασης είναι «Μ’ ένα μπουκέτο λουλούδια». Μια επετειακή παρέλαση για τα 20 χρόνια του θεσμού της Αλφαβητοπαρέλασης στην πόλη. Την αντιμετωπίζουμε ως μια γιορτή, στην οποία θέλουμε να  προσφέρουμε λουλούδια, βλέποντας ταυτόχρονα και τα παιδιά μας ως λουλούδια. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν έναν υπέροχο κόσμο. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το αν θα αλλάξει η διαδρομή ή αν υπάρξουν άλλες αλλαγές. Αυτήν τη στιγμή προέχει η προετοιμασία. Η ανταπόκριση των σχολείων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Ερ: Αντιλαμβανόμαστε πως παρά τη –δεδομένη- ικανοποίηση σας, υπάρχει ένας προβληματισμός ώστε η παρέλαση ν’ αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι εφικτό;

Απ: Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, ενώ παράλληλα προετοιμάζουμε και ακόμη μια σχετική εκδήλωση, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Αισιοδοξώ πως όλα θα είναι άψογα.

Ερ: Πώς εξελίσσεται η επισκεψιμότητα στο Μουσείο του Παραμυθιού;

Απ: Έχουν προστεθεί καινούρια παραμύθια στην ήδη πολύ καλή διάθεση. Αυτήν την περίοδο ενισχύουμε ένα κομμάτι του με περισσότερο χρώμα. Παλεύουμε πάντοτε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά. Το καλοκαίρι είχαμε και πολλές επισκέψεις από το εξωτερικό. Η καλοκαιρινή λειτουργία του ήταν -ανέλπιστα- επιτυχημένη. Υπάρχουν και πολλοί συμπολίτες μας που δε γνωρίζουν για την ύπαρξη και τη λειτουργία του Μουσείου Παραμυθιού, όμως φάνηκε πως οι ξένοι επισκέπτες ήταν ενημερωμένοι! Φυσικά, μας επισκέφθηκαν και Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε σε έκθεση τροφίμων στη Στοκχόλμη

Επόμενο άρθρο

Καταιγιστικός ο Ορφέας, πρώτη νίκη ο Βρασίδας, νέα γκέλα του Βύρωνα, 3η ισοπαλία για Παγγαίο-Αποτελέσματα της Κυριακής