Dark Mode Light Mode
Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Δεν έχει τεθεί ποτέ ζήτημα μαζικών επιστροφών στην Ελλάδα»
Λάρισα – ΑΟΚ 2-1: Έφτασε τόσο κοντά αλλά τελικά δεν τα κατάφερε… (φωτογραφίες)

Λάρισα – ΑΟΚ 2-1: Έφτασε τόσο κοντά αλλά τελικά δεν τα κατάφερε… (φωτογραφίες)

Για την πρεμιέρα του Α’ Ομίλου στη Super League 2 ο ΑΟΚ φιλοξενήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην ΑΕΛ FC Arena από την τοπική ομάδα, γνωρίζοντας την ήττα με ανατροπή (2-1) στο τέλος.

Παρόλο που είχε ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό, ο ΑΟΚ θα μπορούσε να είχε φύγει από τη Λάρισα με θετικό αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενος το προβάδισμα που πήρε σε ιδανικό χρονικό σημείο (45+2), ωστόσο το γρήγορο γκολ της ΑΕΛ στην επανάληψη επανέφερε την πίεση στην περιοχή του. Παρά τις (πολυάριθμες) σωτήριες επεμβάσεις του Αστρά, η Λάρισα πήρε τη νίκη στο τέλος (89′), εκμεταλλευόμενη στημένη φάση με σκόρερ τον Κρητικό..

Ο Νίκος Καραμπετάκης παρέταξε ένα ιδιαίτερα αμυντικό σχήμα με τρία στόπερ (3-5-2), αναζητώντας προοπτικές απειλής προς την αντίπαλη εστία κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν μετά από μακρινό σουτ του Μούργου η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αστρά.

Η Λάρισα απείλησε εκ νέου στο 19’ με κεφάλια του Μωραΐτη, που λίγο αργότερα (21’) δοκίμασε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι, το οποίο εξουδετέρωσε ο Αστράς. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση στον αγωνιστικό χώρο μετά τα μέσα του πρώτου μέρους, καθώς ο ΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του για πολλή ώρα.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα οδηγούνταν στην ανάπαυλα χωρίς τέρματα, ο Φίλιππος Δημητριάδης σόκαρε άπαντες στον αγωνιστικό χώρο (47′), ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια τρομερή ατομική προσπάθεια για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ βρήκε γκολ ισοφάρισης (1-1) στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Αστρά (53′), μετά από διπλή προσπάθεια του Ακόστα. Η πρώτη αντίδραση του Καβαλιώτικου συγκροτήματος ήταν η διπλή αλλαγή των Μέτσε και Πόποβιτς.

Η Λάρισα έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 74′, όμως ο Αστράς -με σπουδαία επέμβαση- έσωσε την ομάδα του σε κεφαλιά του Ακόστα. Μετά από τον τραυματισμό του Πάσαγκιτς στο κεφάλι, ο Αναστασόπουλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «αργοναυτών».

Οι «βυσσινί» επέμειναν στην αναζήτηση ενός γκολ που θα τους έδινε τη νίκη, και το βρήκαν στο 89′, με τον Κρητικό να ολοκληρώνει την ανατροπή για το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΛ (Βοσνιάδης): Περντρέου, Γιόχανσον (46′ Τριμμάτης), Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσσονού, Μπαριέντος, Κ. Παπαγεωργίου (88′ Γιαξής), Ακόστα (80′ Στίνα), Πασάς, Μούργος (67′ Κρητικός), Μωραΐτης (67′ Φατάι).

ΑΟΚ (Καραμπετάκης): Αστράς, Τσαμούρης, Ίτσιος, Κατσούρρι (85′ Δαλιανόπουλος), Δημητριάδης, Γαβριηλίδης, Σπανουδάκης (57′ Μέτσε), Πάσατζιτς (79′ Αναστασόπουλος), Κασέμι (57′ Πόποβιτς), Σάμσον, Παπαδόπουλος (85′ Λέλεκας).

Προηγούμενο άρθρο

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Δεν έχει τεθεί ποτέ ζήτημα μαζικών επιστροφών στην Ελλάδα»