Dark Mode Light Mode

Λεωνίδας Βουδούρης: Θα καλέσουμε τους πάντες στη λαϊκή συνέλευση του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου που αναμένεται το αργότερο έως την Τετάρτη θα ανακοινωθεί επίσημα από το τοπικό συμβούλιο Ζυγού η πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης στο χωριό, στις 6:00 το απόγευμα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λεωνίδας Βουδούρης πρόθεση του σώματος είναι να προσκαλέσει τους πάντες στη λαϊκή συνέλευση, όλους όσους σχετίζονται με την ποιότητα του νερού ύδρευσης. Η πρόσκληση θα απευθυνθεί στη διοίκηση του δήμου Καβάλας, σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Θα προσκληθεί η ΔΕΥΑΚ, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αλλά και η διεύθυνση υγείας.

Σύμφωνα με το Λεωνίδα Βουδούρη υπάρχουν μετρήσεις ιδιωτικού εργαστηρίου, οι αναλύσεις του οποίου προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους του χωριού σχετικά με τις τιμές των νιτρικών. Είδα τις μετρήσεις και δε θα έλεγα πως είναι οι καλύτερες, σημείωσε ο κ. Βουδούρης. Συμπλήρωσε ότι ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου είναι υποχρεωμένος να προκαλέσει τη λαϊκή συνέλευση, την οποία ζήτησαν τρεις σύλλογοι του χωριού, ο Φυσιολατρικός, ο Ποντιακός και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του δημοτικού σχολείου.

Από το δημαρχείο γίνεται γνωστό ότι και νέες αναλύσεις στο χωριό του Ζυγού που παρελήφθησαν πρόσφατα δείχνουν ότι οι τιμές των νιτρικών είναι κάτω από το όριο. Η εφημερίδα μας ενημερώθηκε και από τον Πάνο Παχίδη, πρώην πρόεδρο του ποντιακού συλλόγου Ζυγού. Ο κ. Παχίδης μας εξήγησε ότι κρατά στα χέρια του αναλύσεις του νερού με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου που δείχνουν την τιμή των νιτρικών σε 46,9 ενώ το επιτρεπτό όριο είναι 50. Πλην του χειμώνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους υπάρχει πρόβλημα, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παχίδης.

Είπε επίσης ότι οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν τις αναλύσεις που κάνει η ΔΕΥΑΚ προκειμένου να τις συγκρίνουν με τις δικές τους από το ιδιωτικό εργαστήριο, ωστόσο η δημοτική επιχείρηση δεν τους παρέδωσε τα στοιχεία. Σύμφωνα με τον κ. Παχίδη το πρόβλημα των αυξημένων νιτρικών στο νερό ύδρευσης του Ζυγού υφίσταται από το 2014. Έκτοτε οι κάτοικοι αναμένουν λύση.

Στο χωριό επικρατούν διάφορες φήμες για την ένταση των διαμαρτυριών προς τη διοίκηση του δήμου και για την αύξηση της πίεσης προς τη δήμαρχο. Φημολογείται ότι στη συνέλευση θα δηλωθεί ότι οι κάτοικοι θα πάψουν να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης και ότι θα ζητήσουν την τοποθέτηση φίλτρων. Εν αναμονή επομένως όσων θα ειπωθούν κατά τη διάρκεια της συζητήσεως, αν και πολλά θα κριθούν από τα στοιχεία που θα παρουσιάσει κάθε πλευρά. Πάντως, τα στοιχεία της ΔΕΥΑΚ αποδέχεται πλήρως η διεύθυνση υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας κι αυτό φαίνεται να είναι ένα σημαντικό επιχείρημα για την πλευρά του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Παχίδης, αρκετοί κάτοικοι του Ζυγού που δε χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης αλλά καταναλώνουν εμφιαλωμένο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Δε δημοπρατούν το έργο του αμφιθέατρου αφού δεν είναι έτοιμη η μελέτη

Επόμενο άρθρο

Θα γίνει σήμερα νέα σύσκεψη για το αεροπορικό σόου; - Η πρόταση που εκνεύρισε τον Πάνο Γεωργιάδη