Dark Mode Light Mode

Λεωνίδας Βουδούρης: Αποδίδει η στρατηγική της παράταξης Κλειτσιώτη

Ο Λεωνίδας Βουδούρης προέρχεται από το Ζυγό. Κατοικεί στο Ζυγό. 5 χρόνια (2014-2019) ήταν πρόεδρος του τοπικού.

Σήμερα συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ντίνο Κλειτσιώτη. Στην Πρωινή μίλησε για το δημογραφικό πρόβλημα και το πώς εμφανίζεται στην περιοχή. Για την ποιότητα του νερού ύδρευσης στη ΔΕ Φιλίππων και το μεγάλο έργο που δεν δρομολογήθηκε ακόμη. Υδροδότηση από τις πηγές Κεφαλαρίου. Δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι λέτε για την προοπτική ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας;

Απ: Ως παράταξη έχουμε επικεντρωθεί στο σοκ της δημογραφικής αποτύπωσης της περιοχής μας. Δείχνει το πόσο μεγάλη είναι η ζημιά η οποία υφίσταται ο τόπος μας στην πραγματικότητα εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια. ‘Έχει καταρρεύσει το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχει μετοικήσει ήδη στο εξωτερικό, είτε στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Νέοι άνθρωποι αποθαρρύνονται να κάνουνε οικογένειες, να κάνουνε παιδιά.  Δεν μπορούν να βελτιωθούν ακόμη και τα έσοδα ενός Δήμου αν δεν ανατρέψουμε πρωτίστως αυτή την άσχημη κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι έχει περάσει πολύ υπόγεια και δεν το αντιληφθήκαμε.

Ερ: Πως χειρίστηκε τα θέματα η διοίκηση Μουριάδη της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και γενικότερα του Δήμου Καβάλας;

Απ: Έχω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Μουριάδη για την επικοινωνιακή πολιτική του. Είναι πολύ καλός, τα έχει καταφέρει στην προβολή. Από εκεί και μετά μιλώντας για το έργο του, στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων νομίζω ότι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.  Ακόμη και κάποια πράγματα που έγιναν όπως επίσης το πρόγραμμα στα αντλιοστάσια που αφορούσε την τοποθέτηση inverter ήταν προγράμματα τα οποία υπήρχαν και από την προηγούμενη διοίκηση. Της προηγούμενης διοίκησης με τη Δήμητρα Τσανάκα. Θέσαμε ένα σοβαρό θέμα που αφορά την υδροδότηση της ΔΕ Φιλίππων από τα νερά του Κεφαλαρίου. Το νερό είναι κάτι που ταλαιπωρεί το Ζυγό, ταλαιπωρεί τους Φιλίππους και όλα τα χωριά αλλά και την Παλιά Καβάλα με τα πολύ υψηλά ποσοστά αρσενικού. Είναι ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί την προηγούμενη περίοδο.  Εγώ προσωπικά που παρόλο με την κ. Τσανάκα είχα έρθει σε ρήξη, κατάφερα με τις επαφές που είχα με τον αγωγό ΤΑΡ να «κλειδώσουν» 4 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί το έργο. Μια μελέτη προχώρησε και μέχρι εκεί. Δεν έγινε τίποτα. Είναι ζήτημα ποιότητα ζωής. Ο Δήμος πρέπει να επικεντρώνεται σε αυτά τα θέματα. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα με τα υψηλά ποσοστά του αρσενικού. Έχω καταφέρει και έχω πάρει τη δέσμευση από τον επικεφαλής μας κ. Κλειτσιώτη, ότι αυτό το έργο θα υλοποιηθεί μέσα σε 18 μήνες από την ανάληψη της διοίκησης. Το έχει ανάγκη η Δημοτική Ενότητα  Φιλίππων. Άλλωστε η διαταγή του Υπουργείου Εσωτερικών από το 1967, το έλεγε ρητά. Τα χωριά εκατέρωθεν του αγωγού θα υδροδοτηθούν από τον αγωγό. Η απάντηση της Νομαρχίας τότε ήταν ότι αδυνατεί να χρηματοδοτήσει το έργο και για 55 χρόνια το έργο αυτό έγινε μη υλοποιήσιμο. Ακολουθήθηκαν μεσοβέζικες λύσεις με γεωτρήσεις. Ενώ στην αρχή φαινόταν ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού ήταν καλά, αργότερα ερχόταν τα προβλήματα. Να το αρσενικό, να τα νιτρικά κτλ. Δεν έπρεπε να το συζητάμε σήμερα, αυτό το θέμα έπρεπε να ήταν λυμένο. Έπρεπε να είχε τακτοποιηθεί μέχρι σήμερα. Στα υπόλοιπα. Έχουμε οργανώσει και εμείς την στρατηγική μας, να επικοινωνήσουμε και να προβάλουμε το πρόγραμμα μας. Πράγματα τα οποία τα θέτουμε στην κρίση των πολιτών και θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε με μια διαδικασία κάποιων σποτ. Ξεκινήσαμε με τον τουρισμό, μιλήσαμε για το τουριστικό προϊόν. Στην πραγματικότητα για το τουριστικό προϊόν, δεν μιλούσε κανείς πριν στην Καβάλα.  16 χρόνια ήμουν στον τουρισμό στα Δωδεκάνησα και γνωρίζω από πρώτο χέρι για το πώς λειτουργεί όλη αυτή η οργάνωση και όλο αυτό το προϊόν.

Ερ: Τη καθημερινότητα στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, τη βοήθησε, την υποστήριξε, την «έσπρωξε» η διοίκηση Μουριάδη;

Απ: Νομίζω ότι συνέχισε αυτό που έγινε με τη διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα. Είχε τα εργαλεία. Βοήθησε η κοινωφελή εργασία την κατάσταση, μπορέσαμε να κρατήσουμε ένα καλό επίπεδο. Υπήρχαν όμως και άλλα περιθώρια για να βελτιωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Ερ: Τι σας λέει ο κόσμος; Βγαίνετε έξω με τον κ. Κλειτσιώτη, τι σας λέει ο κόσμος;

Απ: Νομίζω ότι τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν. Αποδίδει η στρατηγική της παράταξης μας. Αρχικά υπήρχε ένα κούμπωμα στους ανθρώπους, στο χώρο που εμείς πολιτευόμαστε. Στον πολιτικό χώρο από τον οποίο προερχόμαστε. Όλοι έχουμε μια αφετηρία. Ποτέ μου δεν έκρυψα ποιος είμαι και από πού προέρχομαι. Αυτή η υποκρισία να δείχνουμε ότι δεν είμαστε εκεί και είμαστε εκεί, εμένα δεν μου αρέσει. Είναι σεβαστό ο καθένας από πού προέρχεται και δείχνει τον τρόπο προσέγγισης ενός προβλήματος. Εγώ τους σέβομαι όλους. Έχουμε φτιάξει με τον κ. Κλειτσιώτη  ένα σχέδιο το οποίο αφορά το πώς θα προβληθεί το τουριστικό προϊόν. Για να μπορέσουμε να έχουμε τουριστικό προϊόν, είναι απαραίτητο να διαθέτουμε 10.000 κλίνες. Είναι εύκολη η διαδικασία όλα αυτά τα μικρά μας ξενοδοχεία να βρουν κόσμο, πελάτες για 6 μήνες. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό γιατί μετά δεν γίνεται τίποτα.

Ερ: Εν τω μεταξύ όλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Απ: Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν μπορώ να το συλλάβω.

Προηγούμενο άρθρο

Η Αγγελική Δεληκάρη ζητά να επισκεφθεί το Νοσοκομείο ο Υπουργός Υγείας

Επόμενο άρθρο

Η γιορτή της Λεκάνης και το φεστιβάλ της Παλιάς Καβάλας