Dark Mode Light Mode

Λευκή Νύχτα 2024: Πολλές εκδηλώσεις, καθόλου έργα στο κέντρο της πόλης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έδωσε προχθές στη δημοσιότητα τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης το απόγευμα και το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της φετινής Λευκής Νύχτας.

Οι εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν είναι 41, οι περισσότερες (μισές και παραπάνω) αφορούν την οδό Ομονοίας και τους διπλανούς σε αυτήν δρόμους. Συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία. Οι εκδηλώσεις είναι μουσικές και ψυχαγωγικές, προβάλλουν εμπορικές- επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά και αθλητικές δραστηριότητες και τοπικούς συλλόγους.

Εκδηλώσεις θα γίνουν στους πεζόδρομους (από πλατεία Καπνεργάτη έως πλατεία Εελυθερίας). Δεν ανακοινώθηκαν ως τώρα εκδηλώσεις στην αγορά του Αγίου Νικολάου αλλά ίσως πραγματοποιηθούν και ενταχθούν στο πρόγραμμα την τελευταία στιγμή.

Σκάκι θα υπάρχει στο Δημοτικό Κήπο, εκδηλώσεις θα γίνουν – επιχειρήσεων εστίασης- σε 3 τουλάχιστον καταστήματα κοντά ή δίπλα στο λιμάνι ενώ υπάρχουν εκδηλώσεις και στην οδό Βενιζέλου.

Χωρίς αυτές να ενοχλούν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο. Σε γενικές γραμμές οι ιδιωτικές όπως συνήθως περιγράφονται -και είναι- εκδηλώσεις είναι οι περισσότερες. Θα είναι ακόμη πιο πολλές σε σχέση με αυτές που ανακοινώθηκαν καθώς όλα τα καταστήματα εστίασης ή έστω τα περισσότερα κάτι θα κάνουν το απόγευμα και κυρίως το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος επιδιώκει επίσης τη διακοπή των εργασιών όλη την εβδομάδα όχι μόνο για τη διευκόλυνση των γεγονότων στη Λευκή Νύχτα αλλά και την προετοιμασίας τους. Έτσι από την προηγούμενη εβδομάδα σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στην οδό Σπετσών ώστε να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες.

Θα ξαναρχίσουν αμέσως μετά τη Λευκή Νύχτα με προοπτική να ολοκληρωθούν σύντομα. Επίσης θα απομακρυνθούν τα οικοδομικά υλικά και πλέγματα που υπάρχουν σε τμήματα της οδού Ομονοίας.

Σε γενικές γραμμές ο Εμπορικός Σύλλογος κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί προκειμένου η Λευκή Νύχτα να γίνει με τις καλύτερες συνθήκες ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα εκτελούμενα στο κέντρο της πόλης έργα.

Προηγούμενο άρθρο

Θετικοί οι τοπικοί φορείς, αντίθετη η αντιπολίτευση στην υπό παραχώρηση

Επόμενο άρθρο

244 εκλογικά τμήματα στο Ν. Καβάλας για τις Ευρωεκλογές