Dark Mode Light Mode

Λευτέρης Αστράς: «Στον ΑΟΚ βρήκα το λιμάνι μου» (video)

Εφ’ όλης της ύλης υνέντευξη στον Τάσο Πατσίδη παραχώρησε ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ, Λευτέρης Αστράς.

Μίλησε -μεταξύ άλλων- για τη σημαντική νίκη μέσα στην έδρα του Απόλλωνα Παραλιμνίου, για το πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στους «αργοναύτες» απέναντι στον Νέστο, σχολιάζοντας γενικότερα και τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Ερ: Νίκη τίτλου στο Παραλίμνι ή είναι νωρίς να το πούμε;

Απ: Είναι νωρίς. Κάθε νίκη είναι σημαντική, να παίρνουμε τους 3 βαθμούς και να προχωράμε. Ήταν δύσκολη έδρα όπου πέρασε από εκεί και ο ανταγωνιστής μας, ο Νέστος. Περάσαμε και εμείς και προχωράμε…

Ερ: Πήγες στους φιλάθλους, την πανηγύρισες αυτήν τη νίκη.

Απ: Εγώ προσωπικά πανηγυρίζω κάθε νίκη. Το ζω πολύ το παιχνίδι. Στο Παραλίμνι ένα παραπάνω γιατί έχει πολύ καλές πορείες κάθε χρόνο στη Γ’ Εθνική αλλά και πέρσι στο Κύπελλο Ελλάδας.   Το έχει ο χαρακτήρας μου να πανηγυρίζω έντονα.

Ερ: Με τον Νέστο έδωσες την πρόκριση στον ΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι. Το έχεις ξανακάνει στην καριέρα σου; Φαινόταν μάλιστα ότι ζητούσες να χτυπήσεις το πέναλτι!

Απ: Εκείνη τη στιγμή ένιωθα σίγουρος για τον εαυτό μου και πίστευα ότι αν θα πάρω την μπάλα στα χέρια μου για να χτυπήσω το πέναλτι, θα πάρουμε και την πρόκριση. Επέλεξα να το χτυπήσω εγώ. Είχα καλή ψυχολογία, είχα κάνει πριν μια απόκρουση και η δεύτερη ήταν με τη βοήθεια του δοκαριού.

Ερ: Περίμενες αυτήν την πορεία ερχόμενος το καλοκαίρι στην ομάδα;

Απ: Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι η ομάδα θα είχε αυτή την πορεία.

Ερ: Ποια είναι τα μέχρι τώρα δύσκολα παιχνίδια που έχετε παίξει στον 1ο όμιλο;

Απ: Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στη Μηχανιώνα. Μια δύσκολη έδρα με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία μας πίεσε λίγο περισσότερο από τις άλλες. Δεν περίμενα να περάσουμε τόσο εύκολα από την έδρα του Νέστου, που είναι μια ποιοτική ομάδα.

Καταφέραμε να περάσουμε με το εμφατικό 3-0. Μια ακόμη δύσκολη έδρα ήταν αυτή του Θερμαϊκού. Δε φάνηκε τόσο πολύ αλλά δεν ήταν καλός και ο αγωνιστικός χώρος εκείνη την ημέρα.

Ερ: Ποια είναι η διαφορά του ΑΟΚ με τις άλλες ομάδες του ομίλου;

Απ: Οι οδηγίες που έχουμε από το τεχνικό επιτελείο, είναι ένα σημείο αναφοράς αλλά φυσικά και η ποιότητα στο ρόστερ. Είναι μεγάλη η διαφορά στο ρόστερ από τις άλλες ομάδες.

Ερ: Επηρέασε η φυγή του Γκέντσογλου που ήταν ο ηγέτης της ομάδας μέσα και έξω από τα αποδυτήρια;

Απ: Ο Σάββας ήταν ένας ηγέτης για την ομάδα. Βαρόμετρο στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και αυτό βοηθούσε ακόμη περισσότερο μέσα στην ομάδα, γιατί όσοι παίκτες έχουν παίξει σε ένα υψηλό επίπεδο, συνήθως δεν είναι τόσο καλά παιδιά.

Το έχουμε ξαναζήσει πολλές φορές αυτό. Η έλευση του Τάσου Λαγού είναι πάρα πολύ σημαντική στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης που έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ερ: Περίμενες περισσότερο κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια;

Απ: Η αλήθεια είναι πως περίμενα περισσότερο κόσμο. Η Καβάλα είναι μια μεγάλη, ιστορική ομάδα και φημίζεται ότι έχει κόσμο. Όταν μια ομάδα είναι πρώτη και ειδικά με μεγάλη διαφορά από τους άλλους, περιμένεις και εσύ να έρθουν να σε δουν, να σε χειροκροτήσουν.

Παίζουμε και ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν έρχεται κάποιος στο γήπεδο και βαριέται. Σίγουρα παίζει ρόλο και η κατηγορία αλλά όταν υποστηρίζεις μια ομάδα, πηγαίνεις στο γήπεδο ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία αγωνίζεται. Αυτό είναι λίγο που με προβληματίζει. Θα ήθελα να αλλάξει αυτό. Να έρθει στο γήπεδο να μας δει και να χαρούμε όλοι μαζί τις επιτυχίες της ομάδας.

Ερ: Εκτός έδρας πάντως υπάρχει παρουσία των φιλάθλων.

Απ: Ναι, βέβαια. Μου έκανε εντύπωση που ήρθαν ημέρα Τετάρτη κάποιοι φίλαθλοι στον Αετό Βαρβάρας. Ήταν σε ένα μέρος που δύσκολα πηγαίνεις. Ακόμη και εμείς δυσκολευτήκαμε να πάμε.

Ερ: Ποιος επιθετικός σε δυσκόλεψε μέχρι τώρα περισσότερο;

Απ: Δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε κάποιος που να με δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό. Εμείς άλλωστε έχουμε την κατοχή της μπάλας σε όλα τα παιχνίδια και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε μια εξαιρετική άμυνα, την καλύτερη του πρωταθλήματος που δεν αφήνει και τόσο πολύ περιθώρια στην αντίπαλη επίθεση.

Ερ: Φαίνεται ότι σου αρέσει να παίζεις μακριά από την εστία σου.

Απ: Έτσι είναι το στυλ του παιχνιδιού. Επειδή έχουμε κατοχή εμείς, πρέπει να παίζω πιο έξω για να προλαμβάνω κάποιες φάσεις που βγαίνουν στην πλάτη της άμυνας.

Ερ: Έχεις αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες ακόμη και στο εξωτερικό. Αισθάνεσαι «άβολα» στη Γ’ Εθνική;

Απ: Όχι, δε θα το έλεγα. Βλέπω όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα γιατί μπορεί να την πάθεις από τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Έχω παίξει σε υψηλότερες κατηγορίες αλλά αυτό δε μου λέει κάτι. Ήρθα εδώ για ένα στόχο, να βγάλουμε την ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία και να ξαναβρεθώ σ’ αυτές τις κατηγορίες με την Καβάλα.

Το μυστικό της πορείας είναι ότι έχουμε μια εξαιρετική διοίκηση που μας παρέχει τα πάντα. Εχουμε ένα εξαιρετικό επιτελείο , δουλεύουμε σε σπουδαίο επίπεδο. Πολλές ομάδες της Σουπερ Λιγκ 2 δε δουλεύουν με την οργάνωση που έχει ο ΑΟΚ.

Έχουμε εξαιρετικό υλικό, πολύ καλό ρόστερ. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στη Γ’ Εθνική, όχι μόνο στον 1ο όμιλο. Φυσικά παίζει ρόλο και το πολύ καλό κλίμα που έχουμε ανάμεσα μας.  Είμαστε μια πολύ καλή παρέα. Η ομάδα έχει παιδιά με σπουδαίο χαρακτήρα.

Ερ: Δεν θα έλεγες όχι να έμενες και την επόμενη χρονιά;

Απ: Εγώ το έχω πει πολλές φορές, ίσως να έχω βρει το… «λιμάνι» μου.

Προηγούμενο άρθρο

Food Diary: Η γευστική περιπέτεια του 365! στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Καβάλα: Άγνωστος με λεπίδι προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και δίκυκλα στο κέντρο!